EUR: 326,27 Ft
CHF: 288,91 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XI.kerület

Botond a Figaróból indult és ma is itt van

Négy telt házas előadással zajlott múlt hétvégén az idei bűvészgála a MOM Kulturális Központban. Az illúzió mesterei című produkció kreatív producere Kelle Botond ötszörös magyar bajnok bűvész volt, akivel a bűvészet rajongói a Bartók Béla úti Figaro Bűvészboltban személyesen is találkozhatnak. Botondot mi is meglátogattuk a Figaróban.

Kelle Botond, Holcz Gábor bűvész  (Fotó: Máté Krisztián)

Kelle Botonddal személyesen is találkozhatunk a Figaróban

Kelle Botond jelenleg Budaörsön él, de gyakorlatilag a XI. kerületi Figaróban nőtt fel, ahogyan szinte mindenki itt kezdte, aki ma Magyarországon bűvészettel foglalkozik.


– Tízévesen lejöttem ide, itt hozzájutottam az első bűvészkellékeimhez, régi Rodolfo-kazettákat kezdtem nézegetni, aztán elmentem egy mesterhez, Sugár Péterhez tanulni. Pista bácsi, az üzlet alapítója és fia, István nagyon készségesek voltak, nagyon sokat köszönhetek nekik. Ma már Pista bácsi unokája, Szabó István vezeti a Figarót, és nagyon büszke vagyok rá, hogy én is ennek a legendás Bartók Béla úti üzletnek a pultja mögött állhatok, talán így sikerül valamit visszaadnom abból a következő bűvészgenerációnak, amit én kaptam – mesélte Kelle Botond, aki bűvészként önálló műsorokat ad, de a szakmabeliek tanácsért is gyakran fordulnak hozzá. Arra is kíváncsiak voltunk, nem volt-e rossz érzése amiatt, hogy Az illúzió mesterei producereként ő nem volt ott a színpadon a bűvésztársak között.

– Nagyon örülök neki, hogy úgy sikerült színpadra állítanunk Hajnóczy Soma producertársammal a műsort, ahogyan megálmodtuk, sőt én úgy érzem, a végeredmény még annál is jobb lett. Büszke vagyok rá, hogy Soma mellett olyan kiváló előadókkal dolgozhattam együtt, mint Badár Tamás, Galambos Fecó, Holcz Gábor és Igor & Ana. Úgy érzem, az igazi érdem az övék, de örömmel tölt el, hogy az előkészületekkel, a színpad mögött a koordinációval és néhányuk esetében egy-egy trükkel kapcsolatban tanácsokkal segíthettem a munkájukat – tudtuk meg az ötszörös magyar bajnok bűvésztől. Botond hozzátette, sokszor van úgy, hogy akad egy ötlete, de az nem passzol az ő karakteréhez, akkor odaadja másnak, akinek az sokkal jobban bejön.


– Olyan is van, amikor konkrét problémával keresnek meg kollégák, ekkor is igyekszem a hozzájuk legjobban passzoló megoldást javasolni nekik. Amikor látom a színpadon létrejönni a csodát, egyáltalán nem zavar, hogy nem én csinálom. Az a fontos, hogy a produkció jó legyen, hogy a néző elhiggye és élvezze, amit lát. A mai világban nagy szükségünk van a csodákra, az emberek vágynak rá, hogy hihetetlen dolgok történjenek a szemük előtt. Én is nagyon szeretem nézni a többieket, hagyom, hogy hasson rám a csoda, és feltöltődöm belőle.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.