EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Külföld

Bulgária és Macedónia közös gyakorlatokkal készül a határok védelmére

Bulgária és Macedónia közös rendőrségi és katonai gyakorlatokkal készül fel határai megvédésére az illegális bevándorlók ellen, és az embercsempész bandák felszámolására – jelentették be csütörtökön Szófiában.

Bojko Boriszov bolgár kormányfő telefonon egyeztetett a kérdésről Gjorge Ivanov macedón elnökkel, de a gyakorlatok időpontjában még nem állapodtak meg, csak abban, hogy rövidesen sort kerítenek rájuk. A közös határon tervezett manőverekben mindkét fél részéről rendőrök és katonák vesznek részt páncélosok és helikopterek támogatásával.


Bulgária attól tart, hogy az eddig használt balkáni útvonal lezárása után a migránsok bolgár területen keresztül akarják majd elérni úti céljukat Nyugat- és Észak-Európában.

Boriszov a beszélgetés során hangsúlyozta az Európai Unió külső határai megvédésének és az összes tagállam szolidaritásának a fontosságát a migrációval szemben. Szófia úgy véli, hogy a többiektől támogatást kell kapniuk azoknak az országoknak, amelyekre a földrajzi fekvésük miatt nagyobb feladat hárul a közös határ védelmében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben – tudatta az állat Twitter-oldala mintegy 100 ezer követőjével pénteken.

 • Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik – jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.

 • Európában a járvány második hullámára készülnek

  Európában a járvány második hullámára készülnek

  Különböző szigorításokkal a koronavírus-járvány második hullámára készülnek Európában, ahol továbbra is a legmagasabb a vírus okozta Covid-19-betegség halálos áldozatainak száma: a 708 ezerből 202 ezret a kontinensről jelentettek.