2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XVII.kerület

Csőre Gábor forrón szereti

Sokan emlékezhetnek a Van, aki forrón szereti című filmre, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe alakítja a főszerepet. A Pesti Magyar Színházban a héten debütál a mozi alapján készült musical, amiben az egyik főhőst a Rákosmentén élő Csőre Gábor alakítja.

(fotó: Zsigmond László)

Üldözi az alvilág, Joe női ruhában menekül (fotó: Zsigmond László)

– Tudtam, hogy volt egy film, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe is szerepelt, de túl sok részletet nem tudtam volna felidézni belőle – mondta lapunknak a kerület szülötte, Csőre Gábor, mikor arról kérdeztük, a klasszikust vette-e alapul, amikor nekiállt kidolgozni új szerepét. Ő lesz Joe, a Sugar/Van, aki forrón szereti című musicalben, amelynek a hétvégén lesz a premierje a Pesti Magyar Színházban.


– A musical a film alapján készült, végigköveti a cselekményét, de egy kicsit más. Amikor a darab alapjaival elkészültünk, akkor néztem csak meg a filmet, és elájultam. Mennyire könnyed a színészi játék, mennyire könnyedén jönnek a poénok. Teljesen megváltozott a világ, remélem, egy szeletét vissza tudjuk adni annak a kornak.

Csőre Gábor a Tony Curtis által megformált Joe figuráját kelti életre.


– Abszurd, vicces helyzetben vagyunk. Két ember menekül a maffia elől, és nem talál jobb megoldást, mint a hullaházból lopott női ruhákba bújva egy női zenekar tagjaiként Floridába utazni és ott játszani. A nagyobb kalamajka itt kezdődik, ugyanis nem bírnak a vérükkel, mert igazi férfi mindkettő.

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Csőre Gábor nem először bújik női ruhába egy szerep kedvéért.

– Ez mégis más lesz, mert nem kell teljesen nővé válni. Joe és Jerry olyanok, akiknek férfi mivolta kibukik az álca mögül, mégis el tudja hinni a környezetük, hogy ők nők. Ez egy vicces darab, reméljük, hogy a közönség is jól szórakozik majd a következő hónapokban, években.

Sugar/Van, aki forrón szereti

musical két részben

Fordította: Bátki Mihály
Magyar dalszövegek: Topolcsányi Laura

Rendező: Méhes László

Szereplők:

Joe (Josephine): Csőre Gábor

Jerry (Daphne): Pavletits Béla

Virág: Andrádi Zsanett és Simon Boglárka

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.