EUR: 321,45 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb XVII.kerület

Csőre Gábor forrón szereti

Sokan emlékezhetnek a Van, aki forrón szereti című filmre, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe alakítja a főszerepet. A Pesti Magyar Színházban a héten debütál a mozi alapján készült musical, amiben az egyik főhőst a Rákosmentén élő Csőre Gábor alakítja.

(fotó: Zsigmond László)

Üldözi az alvilág, Joe női ruhában menekül (fotó: Zsigmond László)

– Tudtam, hogy volt egy film, amiben Tony Curtis, Jack Lemmon és Marilyn Monroe is szerepelt, de túl sok részletet nem tudtam volna felidézni belőle – mondta lapunknak a kerület szülötte, Csőre Gábor, mikor arról kérdeztük, a klasszikust vette-e alapul, amikor nekiállt kidolgozni új szerepét. Ő lesz Joe, a Sugar/Van, aki forrón szereti című musicalben, amelynek a hétvégén lesz a premierje a Pesti Magyar Színházban.


– A musical a film alapján készült, végigköveti a cselekményét, de egy kicsit más. Amikor a darab alapjaival elkészültünk, akkor néztem csak meg a filmet, és elájultam. Mennyire könnyed a színészi játék, mennyire könnyedén jönnek a poénok. Teljesen megváltozott a világ, remélem, egy szeletét vissza tudjuk adni annak a kornak.

Csőre Gábor a Tony Curtis által megformált Joe figuráját kelti életre.


– Abszurd, vicces helyzetben vagyunk. Két ember menekül a maffia elől, és nem talál jobb megoldást, mint a hullaházból lopott női ruhákba bújva egy női zenekar tagjaiként Floridába utazni és ott játszani. A nagyobb kalamajka itt kezdődik, ugyanis nem bírnak a vérükkel, mert igazi férfi mindkettő.

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Tony Curtis és Jack Lemmon (balról) női zenésznek állnak

Csőre Gábor nem először bújik női ruhába egy szerep kedvéért.

– Ez mégis más lesz, mert nem kell teljesen nővé válni. Joe és Jerry olyanok, akiknek férfi mivolta kibukik az álca mögül, mégis el tudja hinni a környezetük, hogy ők nők. Ez egy vicces darab, reméljük, hogy a közönség is jól szórakozik majd a következő hónapokban, években.

Sugar/Van, aki forrón szereti

musical két részben

Fordította: Bátki Mihály
Magyar dalszövegek: Topolcsányi Laura

Rendező: Méhes László

Szereplők:

Joe (Josephine): Csőre Gábor

Jerry (Daphne): Pavletits Béla

Virág: Andrádi Zsanett és Simon Boglárka

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.