2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XVII.kerület

Domi, a siker záloga

Rutinos szereplője A Dal című zenei műsornak a rákosmenti Dely Domonkos. A vokalista rendre feltűnik egy-egy produkcióban. Tavaly a nemzetközi mezőnyben is megméretett, idén Petruskáék mellett a hazai versengés legjobb négy produkciója között zárt.

Dely Domonkos ( Fotó Sáfár Tibor )

Dely Domonkos jövőre is indulna A Dalban
(Fotó Sáfár Tibor)

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon Boggie Wars for nothing című dalában vokálozott Dely Domonkos. A kerületi fiatalember idén is közel került ahhoz, hogy kijusson a nemzetközi színtérre, ugyanis Petruska András szerzeményével, a Trouble in my mind című nótával egészen a legjobb négyig jutott a magyar válogatón. Végül Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie) nyerte A Dal című selejtezőt, ő utazhat a stockholmi döntőre.


– Tavaly véletlenül kerültem Boggie produkciójába, pont Petruska András helyére ugrottam be, aki külföldön volt. Aztán amikor hazajött, ő ugrott be a Fábry-show felvételén egy másik énekes helyett. Mi így kerültünk kapcsolatba. Másnap már meg is kért, hogy vokálozzak neki – árulta el a kulisszatitkokat Domi, aki az eurovíziós versenyek rendszeres szereplője, elmondása szerint csupán egyszer hagyta ki, ezt leszámítva mindig színpadra állt valamilyen formációval.

– Éreztem, hogy az idei dalunk nagyon erős, és a döntőig juthatunk. Tavaly nem is latolgattuk az esélyeket, de Boggie nagyon céltudatosan akarta a győzelmet, sodródtunk vele, és be is jött. Sajnálom, hogy nem mi megyünk Svédországba. Nagyon kemény munka, de remek az a miliő, amiben dolgozhatunk ilyenkor.


Petruska András zenekara még egy főből, a szintén rákosmenti Temesvári Bence hegedűsből áll.

– Furcsa egybeesés, hogy mindketten kerületiek vagyunk. Az áprilisi lemezbemutatójukra meghívtak, de hogy lesz-e folytatása az együttműködésünknek, még nem tudom, fix zenekari tag azonban nem leszek – mondta a civilben a Madártelepen patikusként dolgozó Domi, aki így sem marad munka nélkül. – Udvaros Dorottyával és Für Anikóval is koncertezem idén, valamint készül Tompos Kátya lemeze.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.