2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XI.kerület

Duálisan képzik az élelmiszermérnököket

Nyolc vállalattal közösen indít duális képzéseket a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Kara. Az együttműködési megállapodást a Villányi úton, az egyetemhez az év elején integrálódott Budai Campuson írták alá.

A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

A Villányi úti budai campuson zavartalanul folyik az oktatás a Szent István Egyetemhez való csatlakozás után Dr. Tőzsér János rektor
Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Az Élelmiszer-tudományi Kar új duális képzéseinek keretében a 2016/17-es tanévben 24 élelmiszermérnök alapszakos hallgató kezdi meg szakmai gyakorlatát a partnerszervezeteknél. Dr. Palkovics László oktatási államtitkár elmondta, a Szent István Egyetem új struktúrájában lényegesen nagyobb mértékben ki tudja elégíteni a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szakember- és kutatási igényeit.


A SPAR Magyarország Kft. és a Szent István Egyetem, Budai Campus stáj Dr. Palkovics László oktatási államtitkár Dr. Tőzsér János rektor Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes (Fotó: Sáfár Tibor)

Dr. Palkovics László oktatási államtitkár és dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes között dr. Tőzsér János rektor

– Az egyetem mellett a partnervállalatok is aktívan részt vesznek a hallgatók gyakorlatorientált képzésében, elősegítve ezzel a fiatalok szakmában történő elhelyezkedését. Az egyetem, a hallgató és a vállalat egyaránt profitál ebből a megállapodásból – jelentette ki az államtitkár.

Az új duális partnerek olyan meghatározó, piacvezető hazai és nemzetközi vállalatok, amelyek elkötelezetten támogatják a hazai élelmiszermérnök- és agrárszakember-képzést. Dr. Palkovics László megbízott rektorhelyettes arról számolt be, hogy az előzetes egyeztetések és igények alapján várhatóan a Szent István Egyetem Budai Campusán a következő években tovább emelkedik mind a vállalati partnerek, mind a duális képzésben részt vevő hallgatók száma.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.