EUR: 344,70 Ft
CHF: 319,77 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb VIII.kerület

Egyre nagyobb biztonságban Józsefvárosban

Folyamatosan nő a lakosok biztonságérzete Józsefvárosban a rendőrség hatékony munkájának és mindazoknak az önkormányzati támogatásoknak és fejlesztéséknek köszönhetően, melyekre az elmúlt években 4,5 milliárd forintot fordítottak. 2015-ben a kerületben elkövetett közterületi bűncselekmények száma jelentősen csökkent, miközben a rendőrség eredményességi mutatója nőtt.

VAA_2564

Évről évre csökken a bűncselekmények száma Józsefvárosban

Az elmúlt évekhez képest is kiemelkedően javult a közbiztonsági helyzet 2015-ben Józsefvárosban. A VIII. kerületi rendőrkapitányság éves beszámolója szerint a személygépkocsi-lopások és a rablások száma a felére csökkent, emellett sikerült a közterületen elkövetett bűncselekmények számát is jelentős mértékben visszaszorítani. Javult a helyzet a zsarolások és önbíráskodások terén, továbbá csökkenő tendenciát mutat a kifosztások, a lakásbetörések, valamint a személygépkocsi-feltörések száma is. Ezek a bűncselekmények alakítják a lakosság szubjektív biztonságérzetét, így különösen fontos a pozitív tendencia ezek esetében. A felderítések sikerességét nagymértékben segítette a felújított, kibővített térfigyelő kamerarendszer.


VAA_2427

Molnár Gábor, Józsefváros rendőrkapitánya

2010 óta 4,5 milliárd forintot fordított az önkormányzat közbiztonsági célokra, a térfigyelő kamerarendszer bővítése és fejlesztése mellett többek között a rendőrség és a közterület-felügyelet anyagi és infrastrukturális támogatására, a polgárőrség újjászervezésére, a kerületőrök alkalmazására. A Nagytemplom utcában körzeti megbízotti iroda nyílt, a Magdolna negyedben pedig minden egyes nap két rendőr járőrözik, ami szintén gátolja a bűncselekmények megvalósítását, a lakosság pedig személyesen ismerheti a rend őreit, akiktől bármikor segítséget kérhet.

A kerületi rendőrség emellett iskolában, óvodákban tartott bűnmegelőzési előadásokat, illetve foglalkozásokat. Tavaly is működött „A szülők és családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében” elnevezésű program, mindeközben aktívan részt vettek a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Egyeztető Rendszer munkájában.


Józsefváros közbiztonságának növelése érdekében az önkormányzat szorosan együttműködik a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal, a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel, emellett létrehozta a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítványt, melynek elsődleges célja a városrész közbiztonsági helyzetének javítása, az itt lakók biztonságérzetének növelése. A szervezet ennek érdekében anyagi támogatással, technikai eszközökkel segíti a kerület rendvédelmi szerveinek munkáját, ezzel előmozdítva hatékonyabb működésüket.

BAR_0306

A bűncselekmények felderítésének sikerességét nagymértékben segítette a felújított, kibővített térfigyelő kamerarendszer

Az eredményeket látva az önkormányzat a jövőben is nagy erőket fektet a közrend és közbiztonság növelésébe és támogat minden olyan kezdeményezést, ami hozzájárul a lakosság biztonságérzetének további javításához.

Közbiztonságért Közalapítvány támogatására felhívás

1szazalek

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.