2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XXI.kerület

Elhunyt Keönch Boldizsár

Február 21-én, életének 78. évében elhunyt Keönch Boldizsár egyetemi docens, az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola professzora – számolt be honlapján az iskola.

keonch

fotó:ittlakunk.hu

Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett, Réti József növendékeként. 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969–1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitor és hangképzéstanár, 1973-tól a Zeneakadémia tanára, 1976-tól a Kecskeméti Kodály Intézet hangképzéstanára volt. Több magyar mű bemutatójának szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlott neki műveket. Európa majd minden országában fellépett oratórium- és dalénekesként, szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában. A kortárs zene mellett a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom volt a fő előadói területe – olvasható az Egressy honlapján. 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.