EUR: 310,19 Ft
CHF: 267,67 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XXI.kerület

Elhunyt Keönch Boldizsár

Február 21-én, életének 78. évében elhunyt Keönch Boldizsár egyetemi docens, az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola professzora – számolt be honlapján az iskola.

keonch

fotó:ittlakunk.hu

Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett, Réti József növendékeként. 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969–1976-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitor és hangképzéstanár, 1973-tól a Zeneakadémia tanára, 1976-tól a Kecskeméti Kodály Intézet hangképzéstanára volt. Több magyar mű bemutatójának szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlott neki műveket. Európa majd minden országában fellépett oratórium- és dalénekesként, szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában. A kortárs zene mellett a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom volt a fő előadói területe – olvasható az Egressy honlapján. 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.