2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb X.kerület

Épül-szépül a sétány

Októberben kezdődött az Újhegyi sétány felújítása, mára egyre több eredmény látható is a városrész főutcájában. A közösségi tereket érintő fejlesztés összköltsége 712 millió forint, ebből a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintot saját forrásból biztosít, a beruházást a fővárosi önkormányzat városrehabilitációs keretéből  517 millió forinttal támogatja.

 

Újhegyi sétány, művelődési ház és könyvtár (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Újhegyi sétányon hamarosan elkészül a művelődési ház és a könyvtár is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tavaszra a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. Akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül a gyerekeknek, fitneszpark lesz a felnőtteknek, szabadidőpark az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.


Újhegyi sétány, díszburkolat (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az Éltes Mátyás iskola ideiglenes bejáratánál, a Bányató utca felőli résznél a díszburkolat elkészült (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.