EUR: 310,19 Ft
CHF: 267,67 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XII.kerület

Érvényesül az itt élők akarata a Testnevelési Egyetem fejlesztési terveiben

Testnevelési Egyetem, TF (Fotó: Keresztesi Balázs)

Testnevelési Egyetem, TF
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A részletes elképzelésekről Gyetvai Árpád, a Testnevelési Egyetem új campusáért felelős miniszteri biztos azt mondta: a 25 ezer négyzetméteres, multifunkciós sportcsarnok magassága a Csörsz utca szintjéhez képest átlagosan 13 méter lesz, de a legmagasabb pontja sem haladja majd meg a 18 métert, a létesítmény jelentős része ugyanis a föld alá épül.

MTI Fotó: Ruzsa István

A Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres atlétikai csarnoka tavaly október 15-én égett le.

– A csarnok része lenne egy hétezer négyzetméteres mélygarázs, továbbá felszíni parkolóhelyeket is kialakítanának 63 autó és három busz számára. A sporttelep Csörsz utca felőli részén új, füves, szabadtéri atlétikai pálya lesz, az Alkotás utca felőli oldalon, a helyén maradó mentőállomás felett pedig egy szintén nyitott, többfunkciójú műfüves labdarúgópálya létesülhet – tájékoztatott a miniszteri biztos. Hozzátette, az Alkotás utca és a Győri út között, az egyetem jelenlegi campusán és a Sportkórház területén 39 ezer négyzetméteren újítanának fel meglévő épületeket, melyek közül több is műemléki védettséget élvez.

Országos Sportegészségügyi Intézet, Sportkorház (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Sportkórház területén 39 ezer négyzetméteren újítanának fel meglévő épületeket

Közel 34 ezer négyzetméteren új épületeket hoznának létre, valamint 200-250 autó számára felszíni parkolóhely is készülne. Az Alkotás utca mentén található, zöld színű, rossz állapotban lévő egyetemi tömböt, az úgynevezett új épületet lebontanák. A campus parkját bővítenék és nappal nyitottá tennék, hogy a környéken élők is birtokba vehessék a területet.

– Hosszú hetek óta egyeztetünk az egyetem vezetőivel és a tervezőkkel, hogy megnyugtató és jó megoldás jöhessen létre – mondta el Pokorni Zoltán. A Hegyvidék polgármestere szerint példás kompromisszum született a tervek kapcsán, a szakmai tartalmat ugyanis nem kellett csorbítani, ugyanakkor sikerült jobban figyelembe venni a helyi adottságokat és a környékbeliek szempontjait. Ennek fontos eleme, hogy a multifunkciós csarnokot a Csörsz utcai épületektől távol helyeznék el, a mélygarázshoz a Hegyalja út felől biztosítanának bejáratot, az atlétikai és a labdarúgópályát pedig nem látnák el állandó fedéssel.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.