2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XII.kerület

Felavatták Sztankay emléktábláját

Emléktáblát helyezett el a Városmajor utca 10-es számú épület falán Hegyvidék önkormányzata Sztankay István, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész tiszteletére.

Budapest, 2012. január 30. Sztankay István Kossuth-díjas színművész - akit 2012. január 24-én választottak meg a nemzet színészei közé a közelmúltban elhunyt Garas Dezső helyére - mosolyog otthonában 2012. január 30-án. MTI Fotó: Beliczay László

Sztankay István bel-budai polgár volt MTI Fotó: Beliczay László

A színművész egykori lakóházánál felavatott emléktáblát felesége, Sztankay-Bedők Beáta keramikus tervezte. A tábla előtt Léner Péter Kossuth-díjas rendező azt hangsúlyozta: „Sztankay István polgár volt, abban az értelemben, ahogy Márai Sándor gondolkodott az egyszerre magyar és európai polgárról. Ha Sztankay Istvánt megkérdezték, hol lakik, azt válaszolta: Bel-Budán.

Sztankay-emléktábla12

Az emléktábla a Városmajor utca 10. számú ház falán, Sztankay István egykori lakóhelyén van

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.