EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,73 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Életmód

Főként nőként a párkapcsolatban

kapcsolatEgyre több nő érzi, hogy manapság a mindennapi életben mennyire rákényszerülnek arra, hogy a bennük is természetesen jelen lévő férfienergiákat felszínre hozzák és használják. Bizonyos határig ezzel semmi gond nincs, de meg kell érezni, hol és mikor kell visszaváltozni a nagybetűs NŐ-vé.

A cím arra utal, hogy ha már „férfit játszunk” a társadalmi nyomás hatására a munkában, a társadalmi kapcsolatainkban, a párkapcsolatban azonban „főként nőként” viselkedjünk! Hiszen ez lesz a harmonikus, örömteli párkapcsolatunk alapja.


A férfiak által dominált kultúránkban sok nőnek háttérbe kell szorítani nőiességét a munka, a pénzkeresés vagy a karrier érdekében. Mindezekért nagy árat kell fizetniük, hiszen az a keménység, racionalitás, ami bizonyos szempontból előny a munkában, különösen sok gondot okozhat a párkapcsolatban. Nagyon kevés nő képes arra, hogy tudatosan, naponta többször váltogassa a szerepeit.  Gondolatvezérelt főnök vagy beosztott nappal a munkahelyen, ugyanakkor érzékeny és megértő anya, feleség délután, szenvedélyes és tüzes szerető éjszaka. Nem könnyű, majdnem lehetetlen úgy váltani a szerepek, illetve a női-férfi minőségek között, hogy idővel ne keveredjenek.

A harmonikus párkapcsolat alapja, hogy a férfi és a nő is megtalálja benne a saját energetikai jellemzőjének megfelelő helyet. Az a nő, aki jól érzi magát a bőrében, nem akarja a párkapcsolatban a „nadrágot viselni”. Felismeri, hogy a lényéből természetesen fakadó lágyság, elfogadás-befogadás, együttérzés és érzékenység ugyanolyan, sőt sokkal hatékonyabb alakító-teremtő erő, mint a férfias energia. Ezzel tudja létrehozni azt a közeget, amelyben a férfi a saját teremtő erejét képes megélni, kiteljesedni és harmóniában átalakítani a világot. Így a női energia nem közvetlenül, hanem közvetve, de ugyanakkor felerősítve hat a világra. S ha ily módon mindkét fél megtalálja a helyét nemcsak személyiségben, hanem energetikailag is a párkapcsolatban, akkor az mindkét fél számára örömteli lehetőségeket rejt magában.


Gyuró Éva, a BARAKA Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

Gyuró Éva, a Baraka Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

A kérdés, hogy mit tehetünk ezen állapot megvalósításáért? A válasz: a játékosság, az intuíció, az öröm és a kreativitás megtalálása a nőiességben. Ez nem csak a szexualitást jelenti, bár abban is megnyilvánulhat. Az öröm, a játékosság, a figyelmesség, a kreativitás, az intuíció a hétköznapi dolgokban is megnyilvánulhat: egy gyertyafényes vacsora, egy biztató tekintet, egy lágy simogatás, egy köszönettel elfogadott segítség, mind-mind kifejezheti nőiességünket s szárnyakat adhat partnerünknek. Higgyük el, ha esélyt adunk egy férfinak, hogy férfi lehessen mellettünk, sokkal többet megad nekünk, mintha toporzékolva követelnénk az általunk vágyott dolgokat vagy viselkedésformát.

Persze ennek megvalósítása nagyban igényli azt a finom női megérzést és intuíciót, valamint annak alkalmazását, ami kivétel nélkül megtalálható mindannyiunkban, csak – sajnálatos módon sokszor – napjaink rohanásában nem halljuk meg lágy és finom hangját. Azonban ha érzékenységünket engedjük kibontakozni, egy önmagát erősítő folyamatot indítunk el, s annak áldásait élvezhetjük mi és a környezetünk egyaránt.

Gyuró Éva

Baraka Jóga Iskola vezetője és jógaoktatója

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.

 • Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  A szép és üde bőr mindannyiunk vágya, amelyet az egészséges táplálkozás mellett bőrtípusunk ismeretében és a megfelelő szépészeti praktikákkal érhetünk el – szerencsére a mai világban választhatunk a tradicionális és a modern eljárások közül is.