EUR: 326,25 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Gera Zoltán: Egy sportolónak csak a győzelem lehet a célja

Gera Zoltán igazi példaként állítható a fiatal futballisták el. A játékos Angliában is kimagaslóan teljesített, hazaköltözése óta a Ferencváros egyik legjobbja, nem mellesleg az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott alapembere. Bár sok nagy mérkőzésen játszott, nehéz mérkőzésre számít ma a horvátok ellen.

Budapest, 2014. november 14. Gera Zoltán (b) örül góljának csapattársa, Dzsudzsák Balázs mellett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. A mérkőzést a magyar válogatott nyerte 1-0-ra. MTI Fotó: Illyés Tibor

Gera Zoltán a selejtezők során Finnország ellen győztes gólt szerzett (Fotó:mti)

Magyarország-Horvátország felkészülési labdarúgó mérkőzés. De az a felkészülési mérkőzés más lesz, mint az elmúlt évek ugyanilyen meccsei. Most ugyanis nem csak edzőpartnerek vagyunk, hanem mi is készülünk az Európa-bajnokságra. És ennek a felkészülésnek az első lépcsője a mai, Horvátország elleni mérkőzés.


Fiola Attila: Nyerni akarunk ma
Fiola Attila a kiesés ellen menekülő Puskás Akadémia csapatában játszik, ennek ellenére senki nem kérdőjelezi meg helyét a válogatottban. A védő sérülten is vállalta a Norvégia elleni pótselejtezőt, és a mai, horvátok elleni mérkőzésen is minden bizonnyal kezdőként kap majd szerepet.
– Remek héten vagyunk túl, nagyszerű edzéseket végeztünk, jó az összhang a csapatnál – mondta Fiola Attila. Rendkívül erős csapat ellen lépünk pályára, de a saját játékunkkal foglalkozunk. Nem egyszerű felkészülni egy ilyen meccsre, de azt hiszem, nekünk sikerült. Egyébként semmi extrára nem kell gondolni, a felkészülés nem változott a korábbiakhoz képest, a regenerálódás és a frissítés volt az első napokban a fő. Ma pedig a legjobbunkat akarjuk nyújtani, szeretnénk megnyerni a mérkőzést.

 

– Nehéz mérkőzésre számítok, olyan ellenféllel játszunk, amelynek tagjai a Real Madridból és a Barcelonából jönnek – mondta a mérkőzéssel kapcsolatban Gera Zoltán. – Nagyon örülök annak, hogy úgy várjuk a felkészülési meccseket és a nyarat, hogy kint vagyunk az Eb-n. Kíváncsian várjuk, hogyan teljesítünk ma. Az viszont biztos, hogy nem kísérletezésnek fogjuk fel a mérkőzést, hiszen ha  egy sportoló felmegy a pályára, csak egy célja van – nyerni. Nagyon örülünk, hogy a mérkőzésre megtelik a mérkőzés,  jelenleg nagyszerű érzés válogatottnak lenni. Egy barátságos meccsre is tömve lesz az aréna, ennél nagyobb motiváció nem kell egy játékosnak.

Gera Zoltán azt is kiemelte, óriási lehetőséget kap, aki bekerül az Eb-re utazó keretbe.


-Nem hiszem, hogy bárkinek ecsetelnie kellene, milyen nagy lehetőség előtt állunk. Én mondjuk már pályafutásom vége felé járok, de a fiatal játékosoknak óriási lehetőség megmutatni magukat, és biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik közülük a nyáron külföldre igazolhatnak majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Wilder már 40 KO-nál tart

  Wilder már 40 KO-nál tart

  Deontay Wilder nem sok időt adott Dominic Breazeale-nek a ringben. A WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért vívott csata első mentéből már csak 57 másodperc volt hátra, amikor egy szép ütéskombináció végén Breazeale eldőlt, mint a zsák.

 • Sportos kérdés a női BL-döntő ürügyén

  Sportos kérdés a női BL-döntő ürügyén

  Alighanem futballista lesz Berkesi Judit kislányából. Az M4 Sport riportere maga is focizott, és ugyan a hetedik hónapban van, de a fontos meccsekről nem hiányzik, és ő lett a budapesti Lyon–Barcelona női Bajnokok Ligája-döntő nagykövete.

 • Óriási sikerrel debütált az IFBB Diamond Cup

  Óriási sikerrel debütált az IFBB Diamond Cup

  Hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy hazánk felkerült az IFBB legrangosabb versenyprogramjának, az IFBB Diamond Cup-nak a szervezői listájára, melynek köszönhetően tegnap az Akvárium Klubban 27 kategóriában adtak át díjakat.