2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XII.kerület

Hajnóczy, Holcz, Galambos és Badár egy bűvészshow-ban!

Hajnóczy Soma bűvész világbajnok (Fotó: Sáfár Tibor)

Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok a MOMkultban pózolt a Lokálnak „Az illúzió mesterei”-plakát előtt

A legjobb magyar bűvészeket együtt láthatjuk a színpadon a MOM Kulturális Központban „Az illúzió mesterei” című gálán március 19-én és 20-án. A szereplők önmagukban is varázslatosak, de ezúttal – ki-ki a saját karakterével a műfaj minden vonulatát képviselve – közösen kápráztatják el a közönséget.

Az előadáson fellép legújabb szuperhősöket megelevenítő műsorszámával a kétszeres bűvészvilágbajnok Hajnóczy Soma. Ott lesz a MOMkultban a kézügyesség és illúziókeltés mestere, Igor és Ana, valamint új műsorszámmal készül a világbajnoki díjnyertes Galambos Fecó. A gondolatolvasás nagymestere, Holcz Gábor és a tehetségkutató tv-műsorból ismert Badár Tamás is új produkcióval gondoskodik arról, hogy a nézők másfél órában átlépjék a valóság határát, és a varázslat világában érezhessék magukat. Az emberileg is igen szerethető bűvészcsapat show-műsorának házigazdája Szente Vajk lesz.


– A világbajnoki címem elnyerése óta rengeteget utazom, ugyanakkor nagy volt az igény, és én is szerettem volna már a hazai közönség előtt is fellépni. Most a legnevesebb magyar bűvészekkel együtt tesszük ezt. Vendégként két külföldit is hívtunk: Igort és Anát. Igornak háromezer bűvész állva tapsolt tavaly, amikor a világbajnokságon zsűriztem – mesélte a Lokálnak Hajnóczy Soma, aki ezúttal annyira itthon lép fel, hogy ugyanabban a kerületben lakik, ahol az előadás lesz.

Természetesen Holcz Gábor mentalista sem marad ki a mesterek show-jából, azt ígéri, hogy gondolatolvasó műsorszámába legalább 13 nézőt bevon.


Kelle Botond, Holcz Gábor bűvész  (Fotó: Máté Krisztián)

Holcz Gábor és Kelle Botond

– Aki velünk tart, végre betekintést nyerhet abba, mi a bűvészet, mitől él a XXI. században, és mit adhat ma nekünk?

„Az illúzió mesterei” kreatív producere Kelle Botond bűvész, aki most a színfalak mögül biztosítja, hogy a csoda megtörténjen a nézőtéren.

– Egy utazásra visszük a közönséget, amelynek során a varázslat, az illúziókeltés minden műfaját bemutatjuk. Egy ilyen bűvészshow-hoz olyan logisztikai háttér, másodpercek alatt történő színpadátrendezés szükséges, ami egy bűvészetben jártas személyt kíván meg – tudtuk meg Botondtól, aki a műsor összeállításában és egyes trükkök kidolgozásában is részt vett.

Az illúzió mesterei kérdésünkre azt is elárulták, bár ugyanarról a piacról élnek, mégsem a rivalizálás és a féltékenység jellemzi kapcsolatukat.

– Jó barátságban vagyunk, segítjük egymást. Ha valaki elakad egy trükkben, közösen megbeszéljük, és ha nekem van egy jó ötletem, de az nem passzol az én karakteremhez, akkor azt átadom olyannak, aki jobban elő tudja adni – fogalmaztak. A kulisszatitkokról Botond azt mondta, persze tudják, hogy a másik hogyan csinálja, de ha véletlenül nem, nem akarja azt mindenáron megtudni.

– Tőlünk a néző azt várja, hogy csodát csináljunk, ebbe muszáj a játékosságot, a humort is belevinni. Mi, bűvészek is nagyon szeretjük egymást nézni. Fogalmam sincs például, Igor miként csinálja, hogy a szemünk láttára eltűnik a kezéből a pezsgősüveg, de nem is akarom tudni. Élvezem, és engedem, hogy hasson rám a varázslat!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.