EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,26 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb II.kerület

Helyben lovagolhatunk reggel nyolctól este nyolcig

Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője

A tavaszi szünetben és a jó idő beköszöntével egyre többen kaptak kedvet a lovagláshoz. A kerületben kiváló körülmények között tanulhatnak lovagolni fiatalok és idősek a Pasaréti Honvéd Lovardában, ahol óvodás csoportokat is fogadnak, és terápiás oktatással is foglalkozik két szakember.

Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

Májusban nyílt nappal, állatsimogatóval is készülnek a lovardában

A Pasaréti Honvéd Lovarda idén ünnepli újjáalakulásának 10. évfordulóját. 2005-ben a honvédség bezárta volna a sportlétesítményét, a II. kerületi önkormányzat azonban megállapodott a honvédelmi tárcával és jelképes összeg fejében átvállalta a lovarda működtetését, a terület főbérlője pedig a Pasaréti Lovas Hagyományőrző Közhasznú Nonprofit Kft. lett.


Pasaréti Honvéd Lovarda Nyílt nap Csentericz Zoltán, a lovarda vezetője ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kicsiket még vezetik a lovon

– A fiatalokat 9−10 éves kortól várjuk, és jelenleg egy 72 éves bácsi a legidősebb „tanítványunk”, aki lovagol. Mindennap reggel 8-tól este 8-ig vagyunk nyitva, kezdőket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt fogadunk, aki szeretne lovagolni – tudtuk meg Csentericz Zoltántól, a lovardát működtető Pasaréti Lovas Hagyományőrző Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Százhúsz éve, 1896 őszén nyitották meg a Budapesti Császári és Királyi Hadapródiskolát, melynek része volt a lovarda is, ahol megannyi országos bajnokot és világhírű olimpikont neveltek. A Hidász utca 2/d alatt működő lovarda ma kerületi óvodás csoportokat is fogad.


– Délelőtti programként várjuk a kicsiket, nekik megmutatjuk a lovardát, és a pónikon lovagolhatnak. Hétköznap reggel és délelőtt szívesen látjuk a felnőtteket, iskola után pedig jöhetnek a fiatalok – mondta a Lokálnak Csentericz Zoltán. A lovarda vezetője hozzátette, a honlapjukon (honvedlovarda.hu) már fent vannak a nyári táboraik időpontjai, ezekről és a lovaglástanulás feltételeiről is itt lehet tájékozódni. A Pasaréti lovardában két lovasterapeuta is tart foglalkozást: Veres Anna pszichológusként a viselkedési, Hainzmann Zsófia gyógytornász pedig a mozgásszervi problémákon segít.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.