EUR: 344,42 Ft
CHF: 319,97 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Béren kivüli juttatás

Húsvétoljon Erzsébet-utalvány Plusz kártyával!

A hónap végén a hagyomány szerint hivatalosan is beköszönt a tavasz, március utolsó vasárnapján a keresztény világ legnagyobb ünnepe mellett idén ezt is magával hozza a húsvét. A piros betűs nap persze az ajándékozásról is szól, ami remek alkalom az Erzsébet-utalvány Plusz kártyának, hogy megmutassa, mit tud.

húsvét, locsolás, szokás (Fotó: MTI)

Fotó: MTI

Tavaly novemberben ismerkedhetett meg a nagyközönség az Erzsébet-utalvány Plusz mágneskártyával, amelyen a Gyermekvédelmi utalványt leszámítva az összes papíralapú Erzsébet-utalvány elérhető. A fejlesztés lényege, hogy a plasztikkártya immár elektronikus formában, úgynevezett zsebekben tárolja az Erzsébet-utalványcsalád tagjait: így az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra és Sport Erzsébet-utalványnak is jutott zseb a Plusz kártyán.


A plasztik rövid idő alatt komoly népszerűségre tett szert, éppen egy hete számoltunk be róla, hogy a rendelések száma elérte a 450 ezret. A nagy érdeklődés nem csak annak tudható be, hogy az elektronikus megoldás számos előnnyel bír (csökkenti az adminisztrációs terheket, kerekítés nélkül fizethető vele, pin-kóddal védett stb.), hanem annak is, hogy a felhasználhatósága is egyszerű, vagyis az elfogadóhelyek száma kifejezetten nagy és folyamatosan bővül. A zsebekbe feltöltött összegek elköltésének jó apropója a húsvét, kiváltképp az Ajándék-zseb tesztelésére kínál jó lehetőséget a március végi ünnep.

Plusz-kártya, de hogyan?

Erzsébet-utalvány Plusz kártyát kizárólag a munkáltatón keresztül lehet igényelni. Ennek több útja is van: az igényeket egyrészt a www.erzsebetutalvany.hu oldalon lehet jelezni, de a 06 1 224 1616-os telefonszámon is lehet érdeklődni. Az ügyfélszolgálat a hét minden napján 24 órában hívható.

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya elfogadóhelyi partnerei között tucatnyi országos élelmiszer-üzletlánc (például a CBA), szuper- és hipermarket (Tesco, Auchan) is megtalálható, éppúgy, mint a kisebb települések üzletei (Coop). A kártya a kiskereskedelem más szegmenseiben is könnyűszerrel felhasználható, így például a ruházati és cipőüzletekben (Hervis, Humanic), a papír-írószer boltokban (Pirex), könyvesboltokban (Líra könyv) vagy drogériákban (dm). A teljes hálózat a www.erzsebetutalvanyplusz.hu oldalon tekinthető meg.


Az Ajándék-zseb beválthatósága – ha lehet – még ennél is szélesebb, hiszen olyan szolgáltatásokért is lehet vele fizetni, mint a cirkusz, játszóházak, színház, vidámpark vagy fürdők és szálláshelyek. Vagyis aki húsvét alkalmából szeretne meglepetést okozni, annak ideális választás lehet az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Ajándék-zsebének a felhasználása, hiszen az ide feltöltött összegek szinte korlátlanul elkölthetőek.

Az Ajándék-zsebbe amúgy rendszeres béren kívüli juttatásként, de akár alkalmanként is adható térítés. Az Ajándék-zseb „tartalmát” tovább erősíti, hogy számos elfogadóhely különböző kedvezményekkel egészíti ki az ilyen fedezetű vásárlásokat, ami azt eredményezi, hogy az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Ajándék-zsebébe feltöltött összegek névértéküknél is többet érhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.