2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Sport

Ibrahimovic: ajánlatot kaptam a Premier League-ből

Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd válogatott csatára vasárnap megerősítette, hogy ajánlatot kapott egy Premier League-ben szereplő klubtól.

A 34 éves támadó szerződése nyáron lejár a Bajnokok Ligájában negyeddöntős PSG-nél, amely már hetekkel a francia élvonal befejezése előtt biztosította címvédését. Ibrahimovic most elismerte, hogy nem szeretne maradni, ezért nem is voltak folyamatos tárgyalások a klubvezetés és közte.


“Négy fantasztikus évet töltöttem a PSG-nél, kimondottan pozitív a kapcsolatom velük, minden tőlük telhetőt megtettek értem és a családomért” – nyilatkozta a közeljövőben ingyen igazolhatóvá váló futballista, akinek következő együttese a francia és a brit sportsajtó hírei szerint a Manchester United lehet.

Ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit ismert el, hogy valóban érdeklődnek iránta a Premier League-ből, de úgy fogalmazott: csak akkor hozza meg döntését, ha az összes ajánlat az asztalán lesz.


“Ez olyan, mint egy házasság. Mindkét félnek akarnia kell, nem elég csak az egyiknek. Ráadásul mindkét félnek ugyanannyira kell akarnia” – fejtegette Ibrahimovic.

A mostani szezon előtt több helyen arról lehetett olvasni, hogy az észak-amerikai profi ligába (MLS) igazolhat, de mivel eddig 40 mérkőzésen 35 gólt szerzett a PSG-ben és a válogatottban is eredményes volt, több európai lehetősége is adódott. Amennyiben egészséges lesz, megkérdőjelezhetetlen a helye a svéd csapatban a franciaországi Európa-bajnokságon, de vasárnap elárulta, hogy az augusztusi riói olimpián is ott lehet túlkorosként.

“Sok fontos dolog történhet ezen a nyáron. Nagyon jól fest a közeljövő, de kérek még egy kis türelmet, és akkor lesz mit írniuk” – mondta Stockholmban az újságíróknak.

“Ha rosszul alakult volna a szezonom, nem lenne ennyi lehetőségem, de éppen az ellenkezője történt” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek