EUR: 326,47 Ft
CHF: 290,13 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XVIII.kerület

Igazán speciális kerület

Különleges sportrendezvények tarkították a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény, azaz a SOFI elmúlt heteit. Szuper Levente és Marosi Ádám is nagy örömmel találkozott a fiatalokkal az elmúlt időszakban. A kerületben cselgáncs- és teniszversenyt is tartottak.

Marosi Ádám öttusázó  (Fotó: Máté Krisztián)

A múlt héten Marosi Ádám öttusázó mutatta meg a gyerekeknek a londoni olimpián nyert bronzérmét a SOFI-ban (Fotó: Máté Krisztián)

Az intézmény 1968-ban jött létre a XVIII. kerületben. A Thököly úti épület volt az első Budapesten, melyet kifejezetten kisegítő iskolának terveztek. Több költözés után a Havanna lakótelep adott otthont mindkét iskolarésznek. Az iskola körzeti feladatot lát el: óvodai, általános iskolai és speciális szakiskolai évfolyamokkal rendelkező gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény. Feladatuk az értelmileg akadályozott gyermekek részére biztosítani az óvodai ellátást, a képzési kötelezett tanulók ellátását, az általános iskolai nevelést és oktatást, valamint a speciális szakiskolai képzést pályaorientációs jelleggel. Az intézményben speciális autista csoport is működik. Az intézményben magasan képzett gyógypedagógusok és szakoktatók dolgoznak, munkájukat gyógypedagógiai asszisztensek segítik. Az iskola vezetésének alapkoncepciója, hogy a tanulásban, valamint az értelmileg akadályozott gyermekek nevelésében egy egységes rendszert alkosson az óvodától az általános iskolai ismeretek elsajátításán keresztül a szakmai felkészítésig (speciális szakiskola). A sport az egyik legnagyobb kibontakozási lehetőség a fiatalok számára, akik talán ilyenkor a legboldogabbak. Az elmúlt hetekben több speciális sportrendezvényt is tartottak.


A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a Kassa Utcai Általános Iskolában tartotta országos dzsúdóversenyét.

Magyar Speciális Olimpia Szövetség - Judo verseny, Kassa utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Sokan drukkoltak a legkisebb cselgáncsozóknak is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Magyar Speciális Olimpia Szövetség - Judo verseny, Kassa utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Minden pontért hatalmas csata folyt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

 

 

 

 

 

 

A Szélmalom utcai Golden Ace Sport & Tennis Clubban rendezte a szövetség a III. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot, ahol az országos tenisz verseny mellett a kölyök sportolók is bemutatkozhattak.


III. Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap, Golden Ace Sport Nap; Golden Ace Sport & Tennis Club, Szuper Levente (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az ügyességi feladatok között még a volt jégkorongozó, Szuper Leventének is dobhattak kapura a kicsik
(Fotó: Keresztesi Balázs)

III. Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap, Golden Ace Sport Nap; Golden Ace Sport & Tennis Club, Szuper Levente (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mindenki ütőt ragadhatott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.