EUR: 311,46 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Így furikázott Kádár és Presley

GAZ_13_'Csajka'Nem kevesebb mint ötszáz veterán jármű, köztük százévesnél idősebb autók, motorok, buszok és traktorok gyűlnek össze Kelet- és Közép-Európa legnagyobb oldtimer-rendezvényén április 8−10. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A százévesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók között a látogatók megcsodálhatják a kiállítás korelnökét, egy 119 (!) éves Panhard Levassor antik autót.

oldtimer logoAki kíváncsi rá, láthatja, milyen kocsival furikázott Elvis Presley, a rock and roll koronázatlan királya. Az amerikai álom, az igazi luxusautó volt a kedvence, amit aztán az édesanyjának ajándékozott: Cadillac Sedan  de Ville, USA, 1956. Az óriás rózsaszín járgány V8-as motorja 21 litert zabál, cserébe képes (volt) akár 181 kilométeres sebességre gyorsulni.


A kapitalista autóipar valamikori csúcsteljesítményével összehasonlítható a kiállításon a szovjet ipar remeke, a Csajka (Sirály) GAZ 13, amely a kiváltságos elvtársak hivatali autója volt, Magyarországon csak az Elnöki
Tanács és az Országgyűlés elnökének jutott belőle.

Segítség a tájékozódáshoz a Vasúttörténeti Park óriási, tízhektáros területén a show egyes helyszínei között: www.lokal.hu.

rendezvény terület berendezési rajz Oldtimer Show 2016'A Kalandjárók Kiállítással és Tuningautó Kiállítással felturbózott Oldtimer Show-ra ingyenes fesztiválbusz szállítja az utasokat, pontosabban vendégeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Magyarország a biztonságnak és a kedvező beruházási feltételeknek köszönhetően nemzetközi viszonylatban is a legkedveltebb befektetési célpontok egyike, de az újabb beruházások érdekében tovább kell erősíteni a magyar vidéket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Ravaber cég beruházását.

 • Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre, a termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

 • Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Európa megtelt, amiből az következik, hogy a kontinens határait meg kell védeni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban újságírók előtt, miután tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjével.