EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Belföld

Így furikázott Kádár és Presley

GAZ_13_'Csajka'Nem kevesebb mint ötszáz veterán jármű, köztük százévesnél idősebb autók, motorok, buszok és traktorok gyűlnek össze Kelet- és Közép-Európa legnagyobb oldtimer-rendezvényén április 8−10. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A százévesnél idősebb oldtimer járművek és fakerekű autók között a látogatók megcsodálhatják a kiállítás korelnökét, egy 119 (!) éves Panhard Levassor antik autót.

oldtimer logoAki kíváncsi rá, láthatja, milyen kocsival furikázott Elvis Presley, a rock and roll koronázatlan királya. Az amerikai álom, az igazi luxusautó volt a kedvence, amit aztán az édesanyjának ajándékozott: Cadillac Sedan  de Ville, USA, 1956. Az óriás rózsaszín járgány V8-as motorja 21 litert zabál, cserébe képes (volt) akár 181 kilométeres sebességre gyorsulni.


A kapitalista autóipar valamikori csúcsteljesítményével összehasonlítható a kiállításon a szovjet ipar remeke, a Csajka (Sirály) GAZ 13, amely a kiváltságos elvtársak hivatali autója volt, Magyarországon csak az Elnöki
Tanács és az Országgyűlés elnökének jutott belőle.

Segítség a tájékozódáshoz a Vasúttörténeti Park óriási, tízhektáros területén a show egyes helyszínei között: www.lokal.hu.

rendezvény terület berendezési rajz Oldtimer Show 2016'A Kalandjárók Kiállítással és Tuningautó Kiállítással felturbózott Oldtimer Show-ra ingyenes fesztiválbusz szállítja az utasokat, pontosabban vendégeket.

Kapcsolódó Cikkek