EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Így köszönnek egymásnak a gólyák

Görbeháza, 2016. március 21. Az elsőként visszatért fehér gólyák (Ciconia ciconia) Görbeházán 2016. március 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Itt vannak az első gólyák!
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Görbeházára megérkeztek az első gólyák. A gólyák nem énekelnek, inkább kelepelnek, így üdvözlik egymást a fészeknél. A kelepelést a torokzacskó erősíti fel. Üdvözléskor először az kelepel, aki fogadja az érkezőt, és ez utóbbi válaszol neki, ezzel egyidejűleg meghajlítják a nyakukat, egészen addig, amíg fejük a hátukhoz nem ér. Emellett fütyülnek is: a felnőttek halkan, a fiókák éles hangon. A fiókák csipognak is és nyávogó hangon kérnek enni szüleiktől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.