EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,01 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Belföld

Így néznek ki a Shrek musical szereplői!

Elkészültek a Shrek musical maszkjai, jelmezei továbbá díszlettervei, melyeket egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutattak be a Játékszínben. Az eseményen a látványorgián kívül a jelenlévők kaphattak egy kis ízelítőt az előadásban elhangzó dalokból is, többek között az elmúlt 15 évben szinte kultikussá vált I’m a believer című dal magyar verziójából is, melyet a darab rendezője Szente Vajk és Galambos Attila fordítottak és írtak át.

A darabban a legendás figurákat olyan hazai sztárok keltik életre, mint Feke Pál, Csonka András, Szinetár Dóra, Olah Gergő, Tóth Gabi, Danics Dóra, Serbán Attila és Sári Évi.


8 éve járja a világot a darab

A mesemusical ősbemutatója még 2008-ban volt a Broadway-nem, majd 2011 óta számos európai színpadon is sikerrel játszották, többek között a West End-en. A darabot a Rabbit Hole (magyarul Engedd el címen lehet ismerős a darabból készült film, melyet 2011-ben mutattak be és a mozgóképben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték Nicole Kidman-t.) című drámáért Pulitzer-díjat kapott David Lindsay-Abaire írta, akit 2009-ben a Tony-díjra jelöltek munkájáért.


  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Világhírű maszkmester alkotta meg Shrek-et! 

Az alkotók elmondása szerint a legnagyobb kihívást az ogre, Shrek megalkotása jelentette, hiszen nem akarták, hogy túl műanyag hatást keltsen, továbbá arra is figyelni kellett, hogy Feke Pálnak 3 órát kell a színpadon táncolnia és énekelni az igen csak meleg jelmez alatt. Pohárnok Iván maszkmester -aki többek között olyan nemzetközi produkciókban is dolgozott már, mint az Alien vs. Predator, Az utolsó szamuráj- a darab díszlettervezőjével, Erkel László Kentaurral együtt egy olyan maszkot készítettek, amely Feke arcmimikájával együtt tud mozogni. A maszkot két és fél óra alatt lehet felhelyezni a színészre, mivel több darabból áll. “Meg kell tanulnom ebben a rendkívül kidolgozott, szinte filmes maszkban hogy működik “Feke Pali mosolya”. Tükörben már gyakoroltam is” – fűzte hozzá a színész.

Ortopéd orvos segíti Serbánt 

Fizikailag a legnagyobb kihívás elé Serbán Attila kerül a próbák és az előadás alatt, aki Farquuard nagyurat alakítja. A törpenövésű gonosztevő az eredeti előadásban is jelentősen alacsonyabb a többi színésznél, ezért Serbánnak egy speciális szerkezet segítségével kell körülbelül egy méteresre zsugorodnia az előadás idejére.

– A szerep egészen speciális, komoly fizikai munkát jelent, ugyanis végig térden állva állok majd a színpadon, ahol óriási terekben kell majd mozognom. Már elkezdtem az erőnléti edzéseket , heti háromszor futok a Margitszigeten, hogy leadjam a rajtam lévő plusz 2-3 kilót. A preparált lábak rám lesznek akasztva és térdelés közben előredől a felsőtestem, ezért főleg a hátamat és a hasamat kell erősítenem. Ortopéd orvossal is fogok konzultálni, hogy bírja a térdem a két és fél hónapos próbafolyamatot – mesélte Serbán.

A sajtótájékoztatón készült képeinket itt nézhetik meg!

Kapcsolódó Cikkek