2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

Ismét lángolt egy felhőkarcoló az emírségekben

Tűz pusztított hétfőn éjjel egy felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségekben, kedd reggeli közlések szerint azonban a lángokat sikerült megfékezni, s az esetnek csak könnyebb sérültjei vannak.

A helyi rendőrség szerint egy nőt füstmérgezéssel kórházba szállítottak, emellett öt könnyebb sérültet a helyszínen elláttak.

Az Adzsmán városbeli toronyépületből több száz embert kimenekítettek, a rendőrség lezárta a felhőkarcoló előtti utat, az emírségek belügyminisztere pedig a helyszínre sietett, hogy segítse összehangolni az oltást és a mentést.

A katasztrófavédelmi hatóságok kedd reggeli beszámolója szerint a tüzet megfékezték, s hozzáláttak az épület kiégett emeleteinek lehűtéséhez.

Az emírségekben legutóbb tavaly szilveszterkor égett ki egy 63 emeletes dubaji épület húsz szintje. Annak a tűzesetnek 14 könnyebb sérültje volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.