EUR: 326,31 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XV.kerület

Isten veled, 107-es és a többiek!

107_es buszA BKK felmérése szerint többek között a 107-es, 239-es és a 233-as buszokkal kevesen utaznak, ezek a járatok gyakorlatilag feleslegessé váltak.

A tervek szerint a 8-as autóbusz útvonala a Keleti pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota útig meghosszabbodik, és a pesti szakaszán a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként jár. A gyorsjárati szakaszon a jelenlegi 107-es busszal azonos megállóhelyeken áll meg, vagyis a 8-as  kiváltja a 239-es és a 107-es járatot.


A 107-es busz helyett a pesti szakaszon a 8-as közlekedik, a budai oldalon pedig a M4-es metró, valamint a 7-es alapjárat és a meghosszabbított 114-213-214-es járatok helyettesítik. A 133-as gyorsjáratként jár a XXII. kerület és Újpalota között, de új megállói lesznek a budai oldalon: a Háros utcánál, a Vágóhíd utcánál, a Savoyai Jenő téren, illetve az Építész utcánál, viszont nem áll meg a Kelenföldi Erőmű megállóhelyen.

A Balatoni úti közlekedés átalakítása miatt a 233-as busz feleslegessé válik, szerepét a Nagytétényi út–Budafoki út térségében a 33-as és a 133-as busz, illetve a 114-es járatcsalád autóbuszai veszik át. A pesti oldalon a belváros és Újpalota között pedig a 7E, a 8-as és a 133-as gyorsjáratokkal utazhatunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.