EUR: 344,26 Ft
CHF: 319,12 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XVIII.kerület

Javult a közbiztonság

Évértékelőt tartott a kerületi rendőrkapitány. Kékesi András javuló tendenciáról számolt be a sajtó képviselőinek, és egy új kamerarendszer felállítását kezdeményezte. Azt is elárulta, hogy kell védekezni az unokázós csalók ellen.

– Csökkent a bűncselekmények száma – mondta el lapunk kérdésére Kékesi András kerületi rendőrkapitány a múlt heti évértékelőn. A tavalyi adatok ugyanis javuló tendenciát mutatnak. – A rablások, betörések, lopások, közterületen elkövetett bűncselekmények, gépkocsifeltörések száma is csökkent, stagnálás mutatható ki a testi sértések esetében. Csak a garázdaság és a kábítószer-terjesztés számai növekedtek.


Kékesi András rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője (Fotó: Sáfár Tibor)

Kékesi András pozitívnak értékelte a 2015-ös esztendőt
(Fotó: Sáfár Tibor)

A rendőrkapitány meglátása szerint ezek az eredmények növelik az emberek biztonságérzetét. – Fokoznunk kell a rendőri jelenlétet, amit a meglévő állományból jó szervezettséggel ki tudunk gazdálkodni. Minél többen vagyunk az utcán, annál kevesebb lesz a bűncselekmény. A tárgyi feltételek pedig adottak a munkánk elvégzésére.

Kékesi András elárulta, tavaly megszaporodtak az unokázós csalások, ami ellen határozottan fel kell lépni.


– Idős embereket vernek át, kihasználva a hiszékenységüket és a romló hallásukat, látásukat. Az éjszaka közepén azzal hívják fel őket ismeretlenek, hogy az unokájuk bajba került, és sok pénzre van szüksége, amit majd természetesen ők átvesznek és eljuttatják hozzá. Minden adandó alkalommal elmondjuk, ne dőljenek be ennek, először is győződjenek meg arról, valóban gond van-e, próbálják meg elérni a rokonokat.

A kerületi rendőrség már az önkormányzathoz is eljuttatta igényét egy kamerarendszer telepítéséről.

– Első körben a kerület határain állítanánk fel ezeket. A csepeli mintát alkalmaznánk, ahol ez bevált, és a rendszer a rendszámokat is felismeri, ami nagyban segítené a munkánkat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.