EUR: 344,80 Ft
CHF: 318,91 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Egyéb XXII.kerület

Kész a csatorna, kezdődhetnek a rákötések

Tavaly nyár óta lehet pályázni az önkormányzatnál a szennyvízcsatorna-rákötési támogatásra, amire több szakaszon is lehetőség van, számos utcában ugyanis már kiépült a szennyvízelvezetés és megtörtént a műszaki átadás. Ezeken a szakaszokon − az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek engedélyének birtokában − az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára.

Több mint 33 kilométernyi korszerű szennyvízcsatorna megépítése fejeződött be tavaly év végén Budafok-Tétényben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt részeként, európai uniós forrásból. Az összesen mintegy 150 utcát érintő közműfejlesztés ősszel zárult le, több utcában már megindulhattak a rákötések is. A kerületben 2014 negyedik negyedévében indult fővárosi beruházásnak köszönhetően közel 1400 budafok-tétényi család szennyvízproblémája oldódik meg.


Az érintett ingatlantulajdonosokat a Fővárosi Csatornázási Művek postaládákban elhelyezett levélben értesítette. A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatától − személyesen a 1087 Budapest, Kerepesi út 19. szám alatti ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon a 06/1 455-4306-os számon vagy e-mailben [email protected] címen − kaphatnak bővebb tájékoztatást a rákötéshez szükséges teendőkről. A kerület Polgármesteri Hivatalának adóügyi irodája tájékoztatási céllal, segítségként a napokban névre szóló leveleket küldött az érintett utcaszakaszok lakosainak a talajterhelési díjjal kapcsolatban. További részletek a budafokteteny.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.