EUR: 344,21 Ft
CHF: 320,16 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Külföld

Két amerikait ölt meg a merénylő Törökországban

Két amerikai állampolgár is életét vesztette az isztambuli öngyilkos merényletben – közölte szombaton Washingtonban Ned Price, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője.

Szombaton ugyanis öngyilkos merénylő robbantott Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében, a robbanás a merénylőn kívül öt ember halálát okozta. Korábbi jelentésekben a török hatóságok négy halálos áldozatról adtak hírt (a merénylőn kívül), mégpedig három izraeliről és egy irániról. A washingtoni közlés szerint ugyanakkor két amerikai állampolgár is van a meghaltak között.


Net Price megismételte az amerikai külügyminisztérium által korábban kiadott nyilatkozatát, amelyben elítélte a borzalmas mészárlást, amelyet Isztambulban az öngyilkos merénylő egy helyi kormányhivatal épülete előtt hajtott végre a Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi), ahol számos kávézó, étterem és külföldi konzulátusi épület is található.

Az egyelőre még senki által nem vállalt gyilkos akcióval kapcsolatosan a külügyi tárca közleményében leszögezi: “Az effajta terrorcselekmények csak erősítik elszántságunkat, hogy támogassuk mindazokat, akik abban a térségben a megbékélésért fáradoznak”.

A terrorcselekményben a török hatóságok szerint 36-an sebesültek meg. Az izraeli külügyminisztérium bejelentette, hogy a sérültek között legalább 11 izraeli állampolgár van, s közülük kettőnek súlyos az állapota. Az AFP két ír, egy izlandi, egy iráni, egy német és egy dubai állampolgár megsebesüléséről is értesült.

Kapcsolódó Cikkek