EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,26 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb XIII.kerület

Két év börtön is járhat a lomizásért

Kerületünkben elkezdődött a lomtalanítási szezon, így az utcán egymást érik a mások által feleslegesnek vélt dolgok. És egymást érik a „kincseket” kereső emberek is. Kevesen tudják, hogy a lomizás lopásnak számít.

2. kerületi lomtalanítás

Sok értékes holmi kerül utcára, de a törvény szerint nem lehet elvinni


A hulladéktörvény ugyanis egyértelműsítette, hogy a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó tulajdonába kerülnek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság pedig tudatta, aki ezekből elvisz valamit, az lopást követ el. Sőt, ha az elvitt tárgyak értéke meghaladja az 50 ezer forintot, és a lopást üzletszerűen, haszonszerzésre törekedve követik el, az elkövető akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
A tájékoztatás szerint a közterület-felügyelők tettenérés esetén – ha bűncselekmény gyanúja áll fenn – a szabályszegőt feltartóztathatják vagy a rendőrségre előállíthatják. A rendőrség saját hatáskörben is intézkedik: helyszíni bírságot szab ki, nagyobb értékre elkövetett lopás esetén pedig büntetőeljárást indíthat.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.