EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Sport

Kézilabda világbajnokságot nyertek a győri lányok

Szenzációs magyar siker született franciaországi Rouenben rendezett Iskolai Kézilabda Világbajnokságon, ahol a győri középiskolás lányok a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg a fiúk versenyében a balatonfüredi csapat az 5. helyen végzett.

magyar gyoztes kezilabdas lanyok Rouenben

A világbajnok magyar csapat

Az ISF a diáksport világszervezete, amely évtizedek óta rendszeresen számos sportágban hirdeti meg az iskolai világbajnokságokat, illetve a Gymnasiade-t amely a középiskolás sportolók nemzetközi seregszemléje. A kétévente megvalósuló Iskolai Kézilabda Világbajnokságnak idén a franciaországi Rouen városa adott otthont. A Magyar Diáksport-szövetség által delegált Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola kézilabdás lányai Dániát győzték le a döntőben, ezzel elnyerve az aranyérmet, míg a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola fiú játékosai a szintén előkelő 5. helyet szerezték meg.
– Annak ellenére, hogy játékosaink nem a legidősebb korosztályt képviselték a versenyen nagyon magabiztosan szerepeltünk már a csoportmérkőzések során is, illetve az egyenes kieséses szakaszban is meggyőző fölénnyel tudtuk megverni ellenfeleinket. A döntő első negyedórájának kicsi megingása után, taktikát váltva sikerült legyőznünk a dánokat – mondta el a lányok felkészítő tanára, Kun Attila testnevelő edző.


– Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar sport nemzetközi hírnevét a diáksportban ennyire tehetséges játékosok öregbítik – mondta Magyar Diáksport Szövetségtől Balogh Gábor elnök, aki hozzátette, a szövetség bízik abban, hogy az idén áprilisban – hosszú évek óta először − Magyarországon megvalósuló iskolai vb-n legjobbjaink a mezei futásban is hasonló sikereket érnek el, 2017-ben pedig úszóink, szintén Magyarországon rendezendő világbajnokságon is felülhetnek a világ trónjára

Kapcsolódó Cikkek