EUR: 310,79 Ft
CHF: 265,66 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XVI.kerület

Ki lakott a házacskámban?

Eladó villák Mátyásföldön ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A mátyásföldi villák falai mesélni tudnának
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nem csupán egy családnak, hanem egy lakásnak, háznak is van múltja, története. Természetesen az is emberekről szól, azokról, akik előttünk éltek ott. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár adatbázisában az interneten is hozzá lehet férni a főváros 1880 és 1928 között 29 alkalommal megjelent hivatalos címtára digitális, kereshető változatához, amelyben bárki megnézheti, ki lakott előtte az otthonában. Az adatbázis nemcsak a szakemberek számára tartogat érdekességeket, hanem mindenkinek, aki a lakóhelye múltjára kíváncsi. A korabeli ház- és telekjegyzéket a tulajdonosok nevével, a hivatalos szervek adatait, az egyesületek, a vállalatok és különböző foglalkozáscsoportok jegyzékeit, az iparosok, kereskedők és egyéb szolgáltatásokat végzők listáit, továbbá a fővárosban élők betűrendes lakcímjegyzékét a könyvtár honlapján az adatbázisok gyűjteményében vagy a db.fszek.hu/cimtar címen közvetlenül lehet böngészni.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.