EUR: 346,59 Ft
CHF: 321,87 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb VI.kerület IX.kerület

Kincses Kultúróvoda lett a Patrona

A Patrona Hungariae óvodája is elnyerte a Kincses Kultúróvoda 2016 címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága azonos címmel meghirdetett pályázatán. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumában vette át a díjazással járó emléktáblát, valamint az 1 millió 250 ezer forintos támogatást Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkártól.

Hoppál Péter beszédében kiemelte: a Kultúráért Felelős Államtitkárság azon célkitűzése, hogy minden magyar embernek része lehessen a minőségi kultúrában, azzal is kiegészült, hogy a gyermekek számára minél hamarabb biztosíthassák a minőségi kultúrával való találkozás lehetőségét. A Kincses Kultúróvoda projektről szólva elmondta: nem várt sikerrel zárták az első programot, hiszen az ország minden tájáról 76 óvoda nyújtotta be pályázatát. Az összesen 15 millió forintos forrást az intézmények egy következő évi kulturális projektjükre fordíthatják.


Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár felhívta a figyelmet, minden döntéshozó felelőssége, hogy ne terheljük túl a gyermekeket és hangsúlyozta a játék és fejlődés harmóniájának szükségességét.

patrona ovi

fotó:Patrona óvoda

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.