EUR: 313,02 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Kovács Géza élőben szeretteti meg a shaolin kungfut

Kovács Géza shaolinkungfu-tanár Budafok-Tétényben nőtt fel, és a mai napig itt tanít. Családjával jelenleg Sasadon él, amelyet ugyanúgy szeret, mint gyermekkora lakóhelyét. A magyar bajnokságot és világkupát is nyert kungfuedző szakmája mellett Párdányi Domonkos kaszkadőrkoordinátor csapatában is dolgozik.

DSC_0981

A Shaolin Kungfu edző élőben tanít

Kovács Géza a Bartók lakótelepen nőtt fel, a Bartók Béla úti általános iskolába járt, kamaszéveit pedig Budatétényben töltötte.


– Kedvenc helyeim a XXII. kerületben még mindig a Bartók lakótelep és Budatétény. Családommal 2014 novemberétől vagyunk XI. kerületi lakosok, Sasadon élünk, így most ez a kedvenc helyem – tudtuk meg Kovács Gézától, aki 1995-ben lett shaolinkungfu-tanár, amit 1997 óta tanít a XXII. kerületben, jelenleg a Klauzál Házban.

– 1989-ben, 14 éves koromban kezdtem el kungfuedzésre járni Serflek Józsefhez. Ez akkor nem volt shaolin, majd 1993-ban vele együtt kerültem kapcsolatba mostani mesteremmel, Sifu Robert Lyonsszal. Bár a shaolin kungfu nem küzdősport, hanem harcművészet, 18 éves koromtól 27 éves koromig folyamatosan versenyeztem és indultam különböző kungfubajnokságokon. Többször nyertem magyar bajnokságot és világkupát is, több kategóriában – mesélte Kovács Géza, aki, amikor nem dolgozik, a kisfiát viszi-hozza az óvodából, aktívan pihen vagy szinten tartó edzéseket végez és konditerembe jár.

– A mai fiatalok előtt sokkal, de sokkal több lehetőség áll az élet minden területén, mint annak idején előttem, nekem anno másért tetszett meg a shaolin kungfu, mint a mostani fiataloknak. Ajánlani nem ajánlanám, viszont megszerettetni, azt szívesen, harcművészeti ágat ajánlani nem lehet, megmutatni annál inkább – méghozzá élőben és nem a YouTube-on.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.