2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Belföld

Kubatov: senkit nem küldtem az NVI-hez

Senkit nem kért és senkit nem utasított arra, hogy menjen a Nemzeti Választási Irodához (NVI), a népszavazási kezdeményezést benyújtó nőt – Erdősi Lászlónét – pedig nem ismeri – jelentette ki Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a Magyar Időknek adott, csütörtökön megjelent interjúban.

A nagyobbik kormánypárt politikusa szerint “a botrány a baloldal érdeke”, mint fogalmazott, egyéb híján erre építik az ellenzéki politikájukat.


Közölte, a történtek idején már néhány napja egy delegáció tagjaként az Egyesült Államokban tartózkodott; ellátogattak a republikánusok pártközpontjába is, ahol nyomon tudták követni az ottani eseményeket.

Kubatov Gábor, aki egyben az FTC elnöke, azt is mondta, hogy “a választási irodánál felsorakozó fiatalembereket” látásból sem ismeri, és az ott megjelentek nem az FTC alkalmazottai.

Arra a felvetésre, hogy az irodánál megjelent “kopasz személyeket” többen az FTC-hez, illetve a Fradi Securityhez kötötték, azt mondta, nem az ő alkalmazottaik, de mivel egy-egy meccs biztosításához néha 500-600 emberre is szükség van, így – alvállalkozókon keresztül – “lehet kapcsolatuk a mérkőzések biztosításához”. Azt pedig, hogy ki politizál és ezt milyen módon teszi, a Ferencváros – mivel nem politikai szervezet – nem kérheti számon – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, mi okozhatta a botrányt az NVI-nél, azt mondta, nem akar mindenféle összesküvés-elméletbe belemenni, de bízik abban, hogy kiderül az igazság.

Meggyőződése szerint egy, a vasárnapi boltbezárást megerősítő népszavazást “egy jó kampánnyal meg lehetne nyerni”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek