EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,26 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Kvótareferendum – Fidesz: migránspártiak támadták meg a népszavazást

A Fidesz értékelése szerint migránspártiak támadták meg a kormány kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazási kezdeményezését a Kúriánál.

Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: akik megtámadták a Nemzeti Választási Bizottság kérdést hitelesítő döntését, azok korábban álproblémaként hivatkoztak a bevándorlásra, elutasították a határzár kiépítését és az eljárások szigorítását, s migránsok betelepítéséről, integrációs politikáról beszélnek.


Ha rajtuk múlna, Magyarországon akár egy szegednyi migráns is élne már, akik a nyílt utcán zaklatnák a nőket, Budapest olyan lenne, mint Köln és drasztikusan nőne a bűncselekmények száma – sorolta a fideszes politikus, aki azt hangoztatta: “mi ebből nem kérünk, mi a népszavazást támogatjuk”. Hozzátette: támogatják a kormány szándékát, hogy minden eszközzel megóvja Magyarországot a migránsáradattól.

Halász János az országos referendumot úgy jellemezte: a legerősebb demokratikus eszközzel szeretnék kikérni az emberek véleményét a kötelező betelepítési kvótáról.


Arra a kérdésre, hogy mikor lehet népszavazás, azt felelte, az eljárási szabályok alapján legkorábban nyáron vagy ősz elején írható ki.

Megkérdezték a magáncsődről is, amire válaszul Halász János elmondta, hogy a határidőt szeptember 30-ig tervezik meghosszabbítani annak érdekében, hogy minél többen élni tudjanak vele. Az erről szóló önálló képviselői indítvány rövidesen a parlament elé kerül.

A jegybanki pénzek státuszáról úgy nyilatkozott, maga is megszavazta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénymódosítást, s amennyiben az az Alkotmánybírósághoz kerül a jogszabály, megvárják az eljárás eredményét.

A szóvivő reagált arra is, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő ellen. Úgy értékelt: ebből is látszik, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Simon Gábornál 267 millió forintot találtak, jó lenne, ha kiderülne már végre, hogy ebből a pénzből mennyi volt az MSZP-é – jegyezte meg.

Ugyancsak kérdésre azt is megerősítette: a Fidesz indít egyéni jelöltet a dunaújvárosi egyéni önkormányzati képviselőválasztáson, amelyet Gál Roland lemondása miatt tartanak június 5-én.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.