EUR: 311,54 Ft
CHF: 265,99 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Külföld

Lassíthatja a migrációt Európába a Világbank Jordániának ígért hitele

Állásteremtést segítő kedvezményes kölcsönt kap a Világbanktól Jordánia zömmel szíriai menekültek munkához juttatására – jelentette be vasárnap a Világbank. A hitel valamelyest lassíthatja a Közel-Keletről Európába irányuló bevándorlást.

A 100 millió dolláros – 28 milliárd forintnyi – hosszúlejáratú és szinte kamatmentes kölcsön része annak a nemzetközi próbálkozásnak, amelynek célja, hogy javuljon a menekültek helyzete olyan közel-keleti országokban, amelyek – mondhatni – zsúfolásig megteltek velük. Ilyen egyebek közt Jordánia és Libanon. A belháború miatt Szíriát elhagyó közel 5 millió ember közül Jordániában 640 ezer regisztrált menekült él, Libanonban több mint egymillió.

A vasárnap beharangozott világbanki kölcsön révén Jordániai mindazonáltal nemcsak szíriai menekülteknek teremthet állásokat, hanem saját állampolgárai számára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.