EUR: 345,96 Ft
CHF: 321,63 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb XV.kerület

Légkondit kap a Spirálház

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Légkondicionálóval szerelik fel a Spirálházat(Fotó: Máté Krisztián)

A képviselő-testület elfogadta a kerület idei költségvetését. A beruházási tervek között szerepel többek között a Spirálház klimatizálása, új kutyafuttatók létesítése, orvosi rendelő építése, valamint a térfigyelő kamerák rendszerének fejlesztése.

A beruházásokra összesen 150 millió forintot tervez a testület, míg felújításokra 663 millió 030 ezer forintot szánnak. Járdák, utak felújítása és parkolók építése mellett a Kontyfa utcai rekreációs park első ütemére 60 millió forint plusz áfát, a Spirálház klímaberendezésére másfél millió forint plusz áfát szánnak. A Deák utcai orvosi rendelő 2015-ről áthúzódó építésére, valamint az Észak-pesti Kórház (ÉPK) 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé átalakítására összesen 782 millió 275 ezer forint plusz áfa összeget terveztek. A botrányos körülmények között bezárt Neptun Iskola felújítására 559 millió 101 ezer forint plusz áfa az előirányzott összeg. Hatmillió forint plusz áfa a Deák utcai orvosi rendelő építésével és az ÉPK 13. jelű épületének háziorvosi és szakrendelővé alakításával kapcsolatos tervezői-művezetői feladatokra, 16 millió forint plusz áfa a Rákospalotai Múzeum tervpályázatára, 5 millió forint plusz áfa a Rákos úti szakrendelő terveztetésére a pénzügyi fedezet.


Kutyafuttató Kőbánya pongrác telep Csilla utca(Fotó: Máté Krisztián)

A kutyásokra is gondoltak (Fotó: Máté Krisztián)

Térfigyelő kamerákra 7 millió forint plusz áfa összeget terveztek, ez hét új egység kiépítését fedezi. Közvilágítás-fejlesztésre 8 millió forint plusz áfa, kutyafuttatók létesítésére 2 millió forint plusz áfa összeget biztosítanak. A szomszédos IV., a XIV. és a XVI. kerülettel közösen pedig egy  helyi rádió beindításán is dolgoznak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.