2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Külföld

Lövöldözés Pittsburgh közelében, sok halott

Két férfi tüzet nyitott egy bulizó társaságra helyi idő szerint szerda este Pittsburgh közelében, az Egyesült Államokban; legalább öten meghaltak, többen megsebesültek – jelentette a helyi média.

A súlyos incidens a pennsylvaniai várostól 13 kilométerre keletre lévő, mintegy 16 ezer lakosú Wilkinsburgben történt egy családi ház kertjében. Amikor az egyik támadó tüzet nyitott, az emberek megpróbáltak bemenekülni a házba, de a másik lövöldöző az utcáról vagy a szomszédos kertből tovább tüzelt rájuk.


A WPXI rádió szerint négy nő és egy férfi halt meg a lövöldözésben.

A helyszínre sok mentő- és rendőrautó érkezett. Négy embert súlyos, válságos állapotban kórházba szállítottak, az egyik halálos áldozat már ott vesztette életét.

Az egyik szemtanú, Kayla Alexandra elmondta, hogy legalább húsz lövést hallott.

A helyszín közelében, egy szűk utcácskában a kövezeten töltényhüvelyek tucatjai hevertek. A tettesek szökésben vannak.

Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések nagy száma ismét felszította a vitát a fegyvertartásról, és a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témájává tette.

Barack Obama amerikai elnök korábban – kiváltképpen az egyik connecticuti általános iskolában 2012-ben elkövetett mészárlás óta – többször is sürgette a kongresszust, hogy szigorítson a fegyverviselési szabályokon, az erre irányuló felhívásai azonban mindeddig eredménytelennek bizonyultak.

Kapcsolódó Cikkek