2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Mégis megszűnik a Déli pályaudvar?

A Magyar Közlöny tájékoztatása szerint a kormány megbízta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy készüljön hatásvizsgálat a Déli pályaudvar jövőbeni funkciójáról, valamint hatásvizsgálat és tendertervek az üzemi pályaudvar megszüntetéséhez és a Kelenföldi pályaudvar bővítéséhez.

Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

Sport- és szabadidős funkciót terveznek a vasúti sínek helyére

A Lokálban beszámoltunk arról, hogy az év elején már megjelentek olyan sajtóhírek, miszerint lebontanák a Déli pályaudvart, és a vasúti sínek felszedésével a helyén – a Vérmező park meghosszabbításával – P+R parkolót létesítenének. Kormány közeli forrásra hivatkozva azt állították, a terv megvalósulása esetén a Déli szerepét a Kelenföldi pályaudvar venné át. Akkor megkérdeztük a vasúttársaságot, de a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága úgy reagált: „nincs információja ilyen döntésről az alább jelzett témában”.  A most a közlönyben megjelent információkból kiderül: a budai vasútfejlesztés, a kapcsolódó köztéri területfejlesztés és csomópontfejlesztés megvalósítása érdekében ötletpályázatot kell kiírni a Déli pályaudvar jövőbeni közösségi célú hasznosítására. Az emberi erőforrások miniszterének feladata, hogy a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén megvalósítandó, sport- és szabadidős célú városfejlesztés részletes koncepcióját, megvalósíthatósági tanulmányát a Testnevelési Egyetem, szükség esetén a MÁV Zrt. bevonásával készítse el, majd terjessze a kormány elé. A feladatokra összesen egymilliárd forintot forrást biztosítanak a költségvetésből.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.