EUR: 311,48 Ft
CHF: 270,68 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Megkezdődött az 1998-as taxisgyilkosság tárgyalása

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Törvényszéken a Domaszék mellett 1998-ban történt taxisgyilkosság tárgyalása kedden.

Az ügyészség a bíróság előtt álló 40 éves férfit, akit az eset után több mint 16 évvel fogtak el, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja.


A vádirat szerint a férfi 1998. szeptember 15-én fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy továbbmenjenek a férfi szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy Domaszék mellett, egy tanyán élnek. Már késő volt, így csak taxival folytathatták volna útjukat, erre azonban nem volt elég a pénzük. A férfi ezért elhatározta, hogy akár gyilkosság árán is megszerzi a taxis pénzét, miután Domaszékre viszi őket.

A férfi megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A lány elöl, a sofőr mellett, a vádlott hátul ült. Amikor a község mellett letértek egy földútra, a férfi kalapáccsal fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott nem hagyta abba a taxis bántalmazását, kihúzta a gépkocsi elé, és addig ütötte, amíg életjeleket mutatott. A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább huszonkét ütés érte.


A vádlott előbb átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt – mintegy négyezer forintot – és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban. A maradványokat több héttel később aratók találták meg.

A vádlott és barátnője a taxival egészen Bonyhádig hajtott, ahol kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre utaztak.

A Csongrád megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után tizenhat és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján a nyomozási bíró európai elfogatóparancsot bocsátott ki a férfi ellen. Tavaly április 23-án fogták el Németországban.

A lány – aki tizenhat éven át együtt élt Németországban a férfival – nem tudta, hogy barátja mit tervez, és nem is vett részt a bűncselekményben.

A vádlott a bíróság előtt megtagadta a vallomástételt, de korábban elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.