EUR: 344,69 Ft
CHF: 320,05 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb I.kerület II.kerület

Megszűnik a buszsáv a Fő utcában!

fo_utca_parkolo_kerekparsav

Új parkolóhelyek és kerékpársáv készül

Más lesz március második felétől a Fő utca forgalmi rendje. A Bem tértől a Clark Ádám térig megszűnik a buszsáv, helyette parkolóhelyeket és kerékpárutat alakítanak ki a BKK megbízásából. A Clark Ádám tér alatti új villamosalagút is elkészült, ezért március 14-től a budai fonódó villamoshálózat rakparti ágán közlekedő 19-es és 41-es villamos vonala teljes hosszában, átszállás nélkül használható. A járatok Kelenföldről, illetve a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári úti végállomásig közlekednek. A vonal összekötésével kevesebb buszjáratra van szükség, ezért lehetővé vált a Fő utcai autóbuszsáv megszüntetése. A BKK tájékoztatása szerint a Bem tértől a Batthyány téren keresztül a Clark Ádám tér felé hozzák létre az új parkolóhelyeket.  A fejlesztéssel az I. és a II. kerületben megnő a parkolóhelyek száma, és a kerékpárosok számára is újabb lehetőségek adódnak a rakparti kerékpárút mellett a déli irányba való zavartalan közlekedéshez.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.