EUR: 345,84 Ft
CHF: 320,92 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XIX.kerület

Mi lesz a játszóterekkel, parkokkal?

Az Üllői és az Ady Endre út közé eső panelházak parkjai, játszóterei a hetvenes években épültek a házakkal együtt. Némelyiknek már hűlt helye van, amelyik nyomokban még emlékeztet az évtizedekkel ezelőtti állapotára, és akad olyan, amelyik teljesen új színekben tündököl.

Zöldprogram iroda bejárást szervezett kispesten az önkormányzat vezetőivel. Gajda Péter (Fotó: Sáfár Tibor)

A kis dombon vizes játszótér épülhet idén vagy jövőre
(Fotó: Sáfár Tibor)

– A Kazinczy utcában lévő zöldterületen, ahol eddig játszótér volt, és azt elbontották, pihenőpark létesül – kezdte sorolni az ígéreteket Márkus Edit, a Zöldprogram Iroda vezetője, milyen változások várhatók a panelek között, amikor az önkormányzat vezetőivel bejárták a területet. – Ez lenne a minta, ami alapján a többi hasonló területet is elkészítenénk.


A bejáráson tapasztalt elhanyagolt, sok helyen lepusztult játszótereket, egykori parkokat az irodavezető romosnak nem nevezte, inkább használaton kívülinek titulálta.

– Összesen ötvenöt játszóhelyszín volt a kerületben kezdetben. A hetvenes években épült házak között épített hinták, padok, homokozók funkciója sok esetben megszűnt.


A Toldy és a Kazinczy utca között, a kilencvenes években kialakított játszóvár és a mellette lévő focipálya rendbetétele, felújítása és a zöldterület rendezése még várat magára, az idei költségvetésbe nem került bele. A Toldy és a Széchényi utca között működő játszótérről úgy nyilatkoztak, ez rendben van, nem szorul komolyabb felújításra.

Zöldprogram iroda bejárást szervezett kispesten az önkormányzat vezetőivel. Gajda Péter (Fotó: Sáfár Tibor)

A focipálya egyelőre ugyanolyan marad
(Fotó: Sáfár Tibor)

– Vizes játszóteret álmodtunk a Berzsenyi utcába, a dombra. A gyerekek egy előre megépített „folyókarendszerben” zsilipekkel, gátakkal játszhatnak a vízzel – árulta el az irodavezető. Azt nem tudta garantálni, hogy már nyáron igénybe vehetik a gyerekek a parkot, mert egyelőre a közműengedélyekre várnak. Ha ez időben nem érkezik meg, egy évet csúszik a beruházás és csak 2017-ben várható az átadás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.