2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Most megtudhatod, milyen az engedelmes kutya!

Nem mindennapi rendezvényt szervez a Rex Alapítvány és a Rex Tanoda április 3-án az Óceánárok utcában található Állatszigeten. Az Engedelmes Kutyák Napjának fő célja, hogy a gazdik rájöjjenek, mire is van szükségük kedvenceiknek.

A Rex Alapítvány eddig is számos programmal kedveskedett a gazdiknak, most pedig egy olyan napot szervez, amelyen mindenki igazán jól érezheti magát.


– Az Engedelmes Kutyák Napja lényegében egy kutyás sportágválasztó – mondta a Lokálnak Kállay Rita, a Rex Alapítvány ügyvezetője. – Ezt a programot első alkalommal rendezzük meg, a cél pedig az, hogy a felelős állattartás mellett a gazdik megtanulják, hogy a kutyatartás nemcsak abból áll, hogy sétálni megyünk a kedvencekkel, vagy ápoljuk, etetjük őket, hanem abból is, hogy színes programokkal töltsük meg mindennapjaikat. Az is fontos, hogy a gazdi megismerje önmagát, azt, hogy melyik sport áll hozzá és kutyájához − legyen az bringázás, futás vagy épp agilityzés − a legközelebb, hogy később együtt csinálhassák mindezt. Ehhez szeretnénk elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani.

agility

Agility-bemutató is lesz (Fotó: Rex Tanoda)

Programokból pedig nem lesz hiány: mint azt lapunk megtudta, a rendezvény 10 órakor kezdődik a kölyök és kistestű „cukiságok” bemutatójával, amit aztán különböző érdekességek követnek.


– A Rex Tanoda kutyakiképzői tartanak kölyöksulit, sportkutya-, őrző-védő-, agility-, haladó engedelmes csoport bemutatót és nyomkövetést. Jönnek „külsősök” is, akik frizbi- vagy éppen dog dancing-bemutatót „hoznak magukkal” – mondta Kállay Rita. – Ezenkívül mindenki kaphat orvosi tanácsot, de kutyakozmetikus és táplálkozási szakember is tart ismertető előadást. Jönnek segítőkutyások, a Vizsla Túrások is, no és természetesen lesznek velünk ismert emberek is. A napot Magyar Attila vezeti, de eljön hozzánk Elek Ferenc, Gallusz Niki, Erdőhegyi Brigitta, akik vagy saját kutyájukkal, vagy rexes kutyákkal próbálják majd ki magukat az aglilitypályán. Természetesen olyanokat is várunk a rendezvényre, akik még csak most gondolkoznak azon, hogy kutyát vegyenek magukhoz, sőt, nagyon sok kedves, gazdira váró kutyussal lehet megismerkedni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.