EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld III.kerület

Negyvenszer döntött a közgyűlés

Óbuda, közgyűlés (Fotó: Óbuda.hu

Fotó: Óbuda.hu

Göncz Árpád-emléktáblát kap Óbuda – a többi között ebben a kérdésben is döntött Óbuda önkormányzati testülete legutóbbi ülésén. A hajdani köztársasági elnöknek emléket állító emlékmű Göncz Árpád egykori óbudai lakóhelyén, a Bécsi út 88−90. számú ház homlokzatán kap helyet, terv szerint május 23-án.

A képviselők 40 ügyben szavaztak, köztük a 2016-os környezetvédelmi cselekvési programról is. Ebben egyebek mellett szerepel a kerékpárút-hálózat bővítése, légszennyezettségmérő-állomás telepítése és a vizek szennyezésének megakadályozása.


A közgyűlés határozata értelmében a pedagógus kitüntetésekkel járó pénzjutalom összege is nőtt. A Tiszavölgyi István-díj mellé bruttó 900 ezer forint, a Pedagógiai Érdemekért díjért 500 ezer forint, az Elismerő Oklevélért pedig 200 ezer forint pénzjutalmat ítélnek oda a jövőben.

A III. kerületi önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Cukorbetegek Budapesti Egyesületével. A szervezetnek Óbuda-Békásmegyeren két klubja van: az Óbudai Cukorbetegek Klubja a Szent Margit Kórházban kéthavonta tart foglalkozásokat, a békásmegyeri pedig a Békásmegyeri Közösségi Házban várja az érdeklődőket.

Az önkormányzat szeretné rendezni a Krúdy negyed környezetét is. Ennek része a takaratlan tűzfalak lefestése, amely fejlesztés az Árpád híd felüljárójának pilléreit is érinti majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

    Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

    Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

  • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

    Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

    Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.