EUR: 309,37 Ft
CHF: 266,52 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Belföld

Néhány pedagógusnak azért jól megy

Botka László, Szeged, polgármester (Fotó: MTI)

Dupla Botka, dupla lakás (Fotó: MTI)

Pedagógus szülei ajándékoztak Botka Lászlónak két budapesti lakást – ezt állítja Szeged szocialista polgármestere. A politikus azok után szólalt meg, hogy vagyonnyilatkozatából kiderült: két nagy értékű fővárosi ingatlan is a nevére került az elmúlt évben. Az egyik lakás közel 100 négyzetméter alapterületű és az V. kerületben található, ennek felerészben tulajdonosa Botka. A másik egy 48 négyzetméteres ingatlan a XIII. kerületben, amelyet már egyedül birtokol a csongrádi megyeszékhely első embere. Szakértői becslések szerint a két ingatlan együttes értéke 150 millió forint környékén mozog.

Az eset kapcsán a szegedi Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Botka ellen, szerintük ugyanis gyanús dolgok kerültek elő a polgármester vagyonnyilatkozatából. 

– Semmilyen reális forrás nem látszik a két budapesti lakás mögött – hangsúlyozták. Botka erre reagált úgy, hogy a szülei lepték meg a két ingatlannal.

Botka László mindkét szülője pedagógus végzettségű. Édesanyja 2002-től 2010-ig az MSZP országgyűlési képviselője volt, ezzel egyidejűleg 2002 és 2006 között Szolnok polgármestereként is működött.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csökken a kórházi fertőzések száma

    Csökken a kórházi fertőzések száma

    Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma – mondta az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

  • Migránsokkal foglalkozó dolgozókat keresnek a Soros György által támogatott szervezetek

    Migránsokkal foglalkozó dolgozókat keresnek a Soros György által támogatott szervezetek

    Migránsokkal foglalkozó szakemberek, szociális és államigazgatási területen dolgozók, családsegítő központok, gyermekjóléti szolgálatok és civil szervezetek munkatársai, idegenrendészeti feladatokat végzők, egészségügyben dolgozók, önkéntesek számára hirdetett képzést ismét a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának fizetési listáján szereplő Menedék Migránsokat Segítő Egyesület – írta pénteken a Magyar Idők.