2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Program

Nem fogyott el a Windex – Bazi nagy görög lagzi 2

2001 legnagyobb sleeper hitje (ismeretlen gárdával készült hatalmas filmsiker – a szerk.) a Bazi nagy görög lagzi volt. A fergeteges komédia óta már mindenki tisztában van azzal, hogy mi mindenre jó a Windex nevezetű ablaktisztító szer, illetve hogy a vegetáriánus görögök bárányt esznek. A minimális, ötmillió dolláros költségvetésből készült film világszerte közel 400 millió dollárt keresett, így evidens lett volna, hogy azonnal lehúzzanak még pár bőrt a történetről. Egy félresikerült sorozat után azonban jegelték is a folytatás ötletét, egészen mostanáig. A producerek újra összeterelték az eredeti film összes régi szereplőjét egy újabb fergeteges mókázására. A történet szerint Ian és Tula egy boldog, de megfáradt házasságban élnek gyermekükkel, akinek kissé ciki a zűrös görög família. Közben egy váratlan információ szégyent hozna az egész Portokalos klán fejére, ezért egy újabb esküvő szervezésébe kezd a világ leginfantilisabb görög családja.

MY BIG FAT GREEK WEDDING 2, rear l-r: John Corbett, Stravoula Logothettis, Joey Fatone, front l-r: Gia Carides, Nia Vardalos, Andrea Martin, Bess Meisler, Lainie Kazan, Michael Constantine, Louis Mandylor, 2016., Image: 279059437, License: Rights-managed, Restrictions: ©Universal/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Tudta-e? 


– A folytatásra 18 millió dollárt költöttek.

– A film két producere újra Tom Hanks és felesége, Rita Wilson. Utóbbi egy egy rövidebb szerepre is feltűnik az új filmben.

– A női főszereplőt és a film íróját, Nia Vardalost a hazai közönség közel hét éve nem láthatta nagyjátékfilmben. A Magyarországon is forgalmazott utolsó munkája a Görögbe fogadva című vígjáték volt.

Kapcsolódó Cikkek