EUR: 309,50 Ft
CHF: 266,28 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Belföld

Németországba is szállít a Fornetti

Az első Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol – közölte a fagyasztott pékipari termékeket gyártó cég az MTI-vel szerdán.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója a közleményben ismertette, három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott – tette hozzá.

A kecskeméti központú Fornetti Kft.-t tavaly vette meg a svájci Aryzta AG. A tranzakcióval az Európában piacvezető pékárugyártó svájci cég kelet-közép-európai jelenlétét kívánta erősíteni.

Az előzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 12 százalékos bővüléssel 25 milliárd forint körülire nőtt 2015-ben, és idén is kétszámjegyű bővüléssel számolnak.

Közölték: az elmúlt fél évben közel 200 új, többségükben Magyarországon foglalkoztatott munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig a következő 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

A Fornetti közvetlenül több mint 970 dolgozót foglalkoztat Magyarországon – Kecskeméten és Kiskunfélegyházán -, és külföldön is közel 500 alkalmazottja van, Romániában, Temesváron, és Bulgáriában, Ihtimanban. Termékeit 1800 “In Store Bakery”, vagyis “Pékség a boltban” típusú üzletben forgalmazzák, 2900 partnerből álló franchise hálózatot is működtet, valamint kiskereskedelmi partnereinél jelenleg 11 országban, több mint 2000 sütési ponton megtalálhatóak termékei.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csökken a kórházi fertőzések száma

    Csökken a kórházi fertőzések száma

    Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma – mondta az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

  • Migránsokkal foglalkozó dolgozókat keresnek a Soros György által támogatott szervezetek

    Migránsokkal foglalkozó dolgozókat keresnek a Soros György által támogatott szervezetek

    Migránsokkal foglalkozó szakemberek, szociális és államigazgatási területen dolgozók, családsegítő központok, gyermekjóléti szolgálatok és civil szervezetek munkatársai, idegenrendészeti feladatokat végzők, egészségügyben dolgozók, önkéntesek számára hirdetett képzést ismét a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának fizetési listáján szereplő Menedék Migránsokat Segítő Egyesület – írta pénteken a Magyar Idők.