EUR: 344,72 Ft
CHF: 320,12 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XXIII.kerület

Nemzetközi cselgáncsedzőtábor nyílt a közelben

Idén januárban nyitotta meg kapuit a Nemzetközi Dzsúdószövetség nemzetközi edzőtábora Dunavarsányban, ahol nyolcszáz négyzetméternyi küzdőfelületen tréningezhetnek a világ minden részéről érkező versenyzők. A honi szövetség tájékoztatása szerint a tábor nagy előrelépést hozhat a magyar cselgáncsnak, a dunavarsányi edzőtáborban tarthatja a válogatott keret a tréningjeit, ahol megfelelő edzőpartnerek várják őket. A hazánkban tartózkodó külföldi dzsúdósok részt vehetnek az országos versenyeken is, emelve ezzel azok színvonalát.

dunavarsány judo

– Ez a központ a nemzetközi és a magyar dzsúdó számára egyaránt komoly hozzáadott értékkel bír, reményeim szerint a magyar válogatottak felkészülésében is nagy segítséget nyújt – mondta Marius Vizer, a Nemzetközi Dzsúdószövetség elnöke.


– Számomra nagyon jó érzés látni, hogy fejlődik a dunavarsányi tábor, ahol egykoron versenyzőként én is sok izzadságcseppet hagytam ott. Óriási dolog, hogy egy ilyen edzőpartner-igényes sportágban ilyen nemzetközi edzőközpont létesül Magyarországon – mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára.

Gőzerővel előre

A sikeres londoni olimpia után sem lassít a magyar dzsúdó, a sportág legjobbjai egyre-másra szállítják az érmeket a nagy nemzetközi tornákról, s jó esély nyílik arra, hogy még a 2012-esnél is nagyobb létszámmal képviselje hazánkat a riói ötkarikás játékokon. Budapesten 2014 óta minden évben kiemelt olimpiai kvalifikációs tornát rendeznek, 2017-ben pedig Magyarország lesz a világbajnokság házigazdája.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.