2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Külföld

Nézzen be Ceausescu palotájába! – galéria

Több ügynökség is megpróbálta értékesíteni azt a palotát, amelyben a Ceausescu házaspár lakott 1989-eskivégzéséig. A diktátor és felesége elképesztő luxusban élt, ezt a televíziós kameráknak köszönhetően már a fordulat évében megérthették Romániában – a Primaverii palota mégsem keltette fel az ingatlanbefektetők érdeklődést. Ez mentette meg a széles nyilvánosság számára.

Bukarest, 2016. március 21. A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

Bukarest, 2016. március 21.
A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

A nyolcvan helyiségből álló, 15 ezer négyzetméternyi, parkosított telken álló, moziteremmel és uszodával felszerelt épület most múzeumként várja a korszak iránt érdeklődő látogatókat Bukarestben. A román kormánynak alig 25 év késéssel jutott eszébe a kézenfekvő ötlet, és eredetileg csak egy hétvégére nyitották meg a palotát, de a siker akkora volt, hogy tervezik a tartós turisztikai hasznosítást.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, szerdára csaknem 1300 esettel újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma, ezen felül a kórházi ápolásra szorulóké is kiugróan megemelkedett – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szerdán közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatójából.

 • Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  A bejrúti robbanásban megsérült a magyar követség épülete, magyar érintettről azonban nem tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, segítséget eddig senki sem kért – írta közösségi oldalán a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán.