2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Nézzen be Ceausescu palotájába! – galéria

Több ügynökség is megpróbálta értékesíteni azt a palotát, amelyben a Ceausescu házaspár lakott 1989-eskivégzéséig. A diktátor és felesége elképesztő luxusban élt, ezt a televíziós kameráknak köszönhetően már a fordulat évében megérthették Romániában – a Primaverii palota mégsem keltette fel az ingatlanbefektetők érdeklődést. Ez mentette meg a széles nyilvánosság számára.

Bukarest, 2016. március 21. A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

Bukarest, 2016. március 21.
A Ceausescu házaspár fényképe a Primaverii-palotában, a néhai román kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu és családja egykori bukaresti otthonában 2016. március 20-án. Az 1960-as években épült és az 1970-es években felújított, egyemeletes, 80 helyiséges villát márciusban nyitották meg a nagyközönség előtt először Ceausescu és felesége, Elena 1989-es kivégzése óta. (MTII/EPA/Robert Ghement)

A nyolcvan helyiségből álló, 15 ezer négyzetméternyi, parkosított telken álló, moziteremmel és uszodával felszerelt épület most múzeumként várja a korszak iránt érdeklődő látogatókat Bukarestben. A román kormánynak alig 25 év késéssel jutott eszébe a kézenfekvő ötlet, és eredetileg csak egy hétvégére nyitották meg a palotát, de a siker akkora volt, hogy tervezik a tartós turisztikai hasznosítást.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek