EUR: 311,50 Ft
CHF: 265,94 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb XI.kerület

Nicsak, mit állít a FiCsak!

Sikeres nők és a család volt a témája a Fiatal Családosok Egyesülete (FiCsak) és a Spin-Off Klub közös rendezvényének a B32 Galériában. A meghívottak Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, ötgyermekes családanya vezetésével az anyaság és karrier összeegyeztetéséről beszélgettek.

CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

Király Nóra alpolgármesternek is sikerült összehangolni az ötgyermekes családdal járó feladatokat a munkájával

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a FiCsak rendezvényén úgy fogalmazott, jó nőpolitika nem létezhet jó családpolitika nélkül, ezért olyan keretrendszeren dolgoznak, amely a lehető legnagyobb mozgásteret, választási szabadságot adja.


CSALÁD ÉS/VAGY KARRIER, B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR, Király Nóra (Fotó: Keresztesi Balázs)

A három gyermeket nevelő Novák Katalin (balra áll) is megosztotta a női karrierrel kapcsolatos gondolatait

Az ötgyermekes Király Nóra alpolgármester szerint sok nőnek már főiskolásként fontos kérdés a munka és a gyermekvállalás összeegyeztetése. Fejérdy Zsófia, a baba-mama-marketinggel foglalkozó Promobox Kft. ügyvezetője arra biztatta társait, merjenek nők maradni, mert szerinte a kitűzött célokat nőiesen és gyengéden is el lehet érni. Az egyetemista évei végén járó Sánta Nóra a női karriermenedzsmenttel foglalkozó Effemine Egyesületet mutatta be. Tagjai hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok, akik minden héten soft skill-tréningeken és gyűléseken fejlesztik magukat, terveik szerint harmincéves korukig családot alapítanak, ráadásul karrierjük kiteljesedése mellett azt tervezik majd első helyre. Pekár Dóra a második legrégebben alapított közösségi irodaház, a Kaptár életre hívója. Olyan vállalkozásoknak kínál szolgáltatásokat, amelyek nem tudnak vagy nem akarnak saját irodát fenntartani, ugyanakkor mégis közösségben dolgoznának.

Kapcsolódó Cikkek