2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XV.kerület

Nyárra elkészül az Annie, de néhány kellék és díszlet még jól jönne

Belestünk a Művész Ifjak Képességfejlesztő Gyerek Klub kulisszái mögé. A Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigeten javában zajlanak az Annie című musical próbái, amelyet Hermál Henriett vezetésével állítanak színpadra.

Csaknem teljes a létszám, a csapat – Nagy Dorina, Váradi Kriszti, Láng Laura, Mile Niki, Bálint Niki, Titi Zsófi, Todoruc Bogi, Bali Evelin, Fenyvesi Emma, Popovics Olívia, Tóta Ramóna, Imrik Ádám, Majorosi Attila és Edőcs Ármin – fegyelmezetten, bár a fényképezőgéptől kicsit megszeppenve kezdi a táncot. Makai Barbi igazoltan hiányzik, influenzás lett.


– Bárki át tudná venni a másik szerepét! Igen, ez így van! Mindenki tud minden szöveget! – vágtak a lányok csicseregve  egymás szavába, amikor arról kérdeztem őket, hogy mi lesz, ha valaki előadás előtt lebetegszik. A bogárszemű Zsófi túlkiabálta a többit.

– Ugye, bele tetszik írni a cikkbe, hogy én vagyok a legokosabb?


Musical próba gyerekekkel Kikötő Közösségi központ, Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor)

A fiúk kutyás jelenete
(Fotó: Sáfár Tibor)

A többiek nevetve nyugtázták a cserfes kislány önbizalmát. A srácok visszafogottabbak voltak, és bevallották, itt bizony nőuralom van, hiszen csak hárman alkotják a fiúcsapatot. Amikor a kutyás jelenet következett, a triumvirátus belevágott. Közben a lányok sutyorogva meséltek:

– Itt Annie megment a fiúktól egy kutyát, akit meg akarnak kínozni – magyarázták.

A történet szerint Annie árva, és élvezi. Nem mintha viccesek lennének az árvaházi mindennapok, hiszen a gonosz főnéni mindent elkövet, hogy megkeserítse neveltjei életét. De a kislányok hada szerencsére mindig gyorsabb és ravaszabb nála. Közben Mr. Stacks, a milliomos elindul a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie kalandjai az új környezetében is folytatódnak.

Az Annie jeleneteit és táncait Hermál Henriett tanítja be. A ruhák már megvannak, de a nyári bemutatóig szívesen fogadnak minden kellék- és díszletfelajánlást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.