EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XV.kerület

Nyárra elkészül az Annie, de néhány kellék és díszlet még jól jönne

Belestünk a Művész Ifjak Képességfejlesztő Gyerek Klub kulisszái mögé. A Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigeten javában zajlanak az Annie című musical próbái, amelyet Hermál Henriett vezetésével állítanak színpadra.

Csaknem teljes a létszám, a csapat – Nagy Dorina, Váradi Kriszti, Láng Laura, Mile Niki, Bálint Niki, Titi Zsófi, Todoruc Bogi, Bali Evelin, Fenyvesi Emma, Popovics Olívia, Tóta Ramóna, Imrik Ádám, Majorosi Attila és Edőcs Ármin – fegyelmezetten, bár a fényképezőgéptől kicsit megszeppenve kezdi a táncot. Makai Barbi igazoltan hiányzik, influenzás lett.


– Bárki át tudná venni a másik szerepét! Igen, ez így van! Mindenki tud minden szöveget! – vágtak a lányok csicseregve  egymás szavába, amikor arról kérdeztem őket, hogy mi lesz, ha valaki előadás előtt lebetegszik. A bogárszemű Zsófi túlkiabálta a többit.

– Ugye, bele tetszik írni a cikkbe, hogy én vagyok a legokosabb?


Musical próba gyerekekkel Kikötő Közösségi központ, Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor)

A fiúk kutyás jelenete
(Fotó: Sáfár Tibor)

A többiek nevetve nyugtázták a cserfes kislány önbizalmát. A srácok visszafogottabbak voltak, és bevallották, itt bizony nőuralom van, hiszen csak hárman alkotják a fiúcsapatot. Amikor a kutyás jelenet következett, a triumvirátus belevágott. Közben a lányok sutyorogva meséltek:

– Itt Annie megment a fiúktól egy kutyát, akit meg akarnak kínozni – magyarázták.

A történet szerint Annie árva, és élvezi. Nem mintha viccesek lennének az árvaházi mindennapok, hiszen a gonosz főnéni mindent elkövet, hogy megkeserítse neveltjei életét. De a kislányok hada szerencsére mindig gyorsabb és ravaszabb nála. Közben Mr. Stacks, a milliomos elindul a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie kalandjai az új környezetében is folytatódnak.

Az Annie jeleneteit és táncait Hermál Henriett tanítja be. A ruhák már megvannak, de a nyári bemutatóig szívesen fogadnak minden kellék- és díszletfelajánlást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.