2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Sport

Nyolc válogatott érkezik a röplabda gálára

A korábbi Volán-kupák hagyományát továbbvíve hívták életre három évvel ezelőtt az Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát Székesfehérváron. 2016-ban már nyolc  válogatott lép pályára a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában.

2015_alba_regia

A tavalyi tornához hasonlóan most is jó meccsek várhatóak a tornán

Csizmadi András szervezőnek komoly érdemei vannak abban, hogy 2014-ben megvalósulhatott az, amiről sokáig csak álmodozhattak a királyok városának röplabdázás iránti rajongói. Napjainkra ismét hagyománya van Székesfehérváron a férfi válogatott tornának, amelyre az eddigi négy helyett nyolc nemzeti együttes érkezik idén.


Az eseményt 2016. május 13-15. között tartják a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában. Az ünnepi megnyitó egy nappal korábban, este nyolc órától lesz a Városháza téren, amelyen a helyi katonazenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Ami pedig a mezőny összetételét illeti, a házigazdán kívül Svédország, Bulgária és Ausztria legjobbjai lépnek majd pályára. Ezzel párhuzamosan lesz egy senior torna is, amelyen hazánk két együttessel (senior és ifjúsági válogatott), továbbá Románia és egy még egyeztetés alatt álló nemzeti csapat vesz részt. Utóbbi lebonyolítása eltérő helyszíneken lesz Székesfehérváron belül.

A III. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála díszvendége lesz ifjabb Grózer György, aki a tervek szerint nyílt edzést is tart majd az egyik napon.

Kapcsolódó Cikkek