EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Sport

Nyolc válogatott érkezik a röplabda gálára

A korábbi Volán-kupák hagyományát továbbvíve hívták életre három évvel ezelőtt az Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát Székesfehérváron. 2016-ban már nyolc  válogatott lép pályára a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában.

2015_alba_regia

A tavalyi tornához hasonlóan most is jó meccsek várhatóak a tornán

Csizmadi András szervezőnek komoly érdemei vannak abban, hogy 2014-ben megvalósulhatott az, amiről sokáig csak álmodozhattak a királyok városának röplabdázás iránti rajongói. Napjainkra ismét hagyománya van Székesfehérváron a férfi válogatott tornának, amelyre az eddigi négy helyett nyolc nemzeti együttes érkezik idén.

Az eseményt 2016. május 13-15. között tartják a Videoton Oktatási Központ sportcsarnokában. Az ünnepi megnyitó egy nappal korábban, este nyolc órától lesz a Városháza téren, amelyen a helyi katonazenekar szórakoztatja a nagyérdeműt.

Ami pedig a mezőny összetételét illeti, a házigazdán kívül Svédország, Bulgária és Ausztria legjobbjai lépnek majd pályára. Ezzel párhuzamosan lesz egy senior torna is, amelyen hazánk két együttessel (senior és ifjúsági válogatott), továbbá Románia és egy még egyeztetés alatt álló nemzeti csapat vesz részt. Utóbbi lebonyolítása eltérő helyszíneken lesz Székesfehérváron belül.

A III. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála díszvendége lesz ifjabb Grózer György, aki a tervek szerint nyílt edzést is tart majd az egyik napon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.