EUR: 344,72 Ft
CHF: 319,98 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

Oroszország támadni fogja a tűzszünet megsértőit

Oroszország keddtől egyoldalúan katonai erőt fog alkalmazni azok ellen, akik megsértik a szíriai tűzszünetet, amennyiben az amerikaiak nem reagálnak a Moszkva által továbbított tűzszünet-ellenőrzési javaslatra – jelentette be hétfőn Moszkvában Szergej Rudszkoj, az orosz vezérkar hadműveleti csoportfőnökségének parancsnoka.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Washington még mindig nem reagált a Moszkva által március 5-én elküldött tervezetre, amelyben az orosz fél azt is javasolta, hogy záros határidőn belül tartsák meg a dokumentum összehangolásának szentelt szakértői egyeztetéseket.


“Amennyiben az Egyesült Államok nem reagál a javaslatokra, Oroszország március 22-től egyoldalúan megkezdi a megállapodás végrehajtását” – mondta Rudszkoj, utalva az Moszkva és Washington által közösen kidolgozott február 22-i tűzszüneti megállapodásban foglaltakra. Az altárbornagy szerint Oroszország csak hitelt érdemlő bizonyítékok beszerzése után fog alkalmazni katonai erőt azok ellen, akik megsértik a tűzszünetet Szíriában.

Kapcsolódó Cikkek